Yhteenveto: Milloin blogikirjoitus kannattaa julkaista?

Kirjoitin hieman spontaanisti kolmiosaisen sarjan siitä, milloin blogikirjoitus kannattaa julkaista keräämäni datan perusteella. En pidä dataani mitenkään valtavan vakuuttavana, mutta nähdäkseni tästä voi olla silti jollekulle jotain apua.

Datan perusteella antaisin seuraavat ohjeet poliittiselle blogistille, joka pyrkii kohti maksimi-impaktia:

  • Älä julkaise illalla. Silloin on paljon kilpailua ja ihmisten aktiivisuus on pienempi.
  • Julkaisuviikonpäivällä on vähän merkitystä. Merkitystä on todella vähän. Mahdollisesti kannattaa välttää lauantaina julkaisua ja ehkä painottaa alkuviikkoa. 
  • Julkaise aamulla. Klo 9-10 julkaisut näyttävät leviävän kovin hyvin.
  • Julkaise klo 12-14. Puolelta päivin ihmisillä on ilmeisesti aikaa julkaista hyviä kirjoituksia ja nämä sitten tarttuvat myöhemmin illalla ihmisten mukaan ja leviävät sosiaalisessa mediassa.

On myös mahdollista, että tässä on voimassa kausaliteetti toiseen suuntaan eli hyvät blogistit vain sattuvat blogamaan aamuisin ja vähemmän lauantaisin. Tämä voi ihan hyvin olla totta. Toisaalta etkö sinä haluaisi olla hyvä blogisti?

Tämä kirjoitus on pienehkö juttusarjan yhteenveto. Tarkempia kuvauksia siitä, mihin ohjeeni perustuvat voit lukea aiemmista osista.

Osa 1
Osa 2
Osa 3

Ei kannata suhtautua liian vakavasti tähän juttusarjaan. Jatkotutkimusta tarvittaisi vielä aika paljon, mutta toisaalta en tiedä, onko kukaan tehnyt edes tämän tason analyysia aiemmin Suomessa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail