Linkkejä torstaille

Blogosfääri tuntuu lomailevan, mutta tässä jotain linkkejä silti vähän vinolaisen kontekstin ulkopuoleltakin.

Harhala: Hätäviestit ja kilpailullinen hallinto

Allan Seuri vaatii lisää kilpailua julkisen sektorin sisälle ja ehdottaa tähän keinoksi alueellisia kokeiluja. Tämä on varsin asiallista ja tarpeellista. Tietotekniset hankinnat ovat erityisen vaikeita, kun houkutus rakentaa lopullinen ja täydellinen järjestelmä ovat aika suuret. Usein kannattaisi kuitenkin ratkaista pienempiä ongelmia ja laajentaa siitä. Tosin se on vaikeaa, jos ei vaadita tiukasti avointa lähdekoodia ja avoimia standardeja.

Masinoija: Eikö ketään edes hävetä – Avoin kirje sukupuolineutraalin avioliiton vastustajille

Tämä laajalti levinnyt kirjoitus tuhoaa taas sadannen kerran sukupuolineutraalin avioliiton vastustajien argumentit hyvällä vihaisella sävyllä. Kauhean vaikealta tämä teema vaan tuntuu ihmistä tuntuvan. Itselläni on melko luottavainen olo, että tämä ilmeinen ja kaikella tapaa tarpeellinen muutos saadaan läpi tämän eduskunnan kanssa.

Turun Sanomat: Homeopaatit neuvovat jättämään lapset rokottamatta

Homeopatiaa ja muita vaihtoehtohoitoja on ihan liian paljon siedetty ja taputeltu päähän Suomessa ja myös Vihreissä. Olen ilokseni saanut seurata puolueen parantumista tässä asiassa. Esimerkiksi puoluekokous ottimme taas askeleen tiukempaa suuntaa kohti ilman edes kovin tiukkaa vääntöä. Ainiin ja jos homeopatia tuntuisi vielä jostain tämän blogin lukijasta järkevältä vaihtoehdolta suosittelen katsomaan James Randin nerokkaan ja vielä ihan reilun esityksen homeopatiasta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail