Linkkikokoelma tiistaille

ViNOn opiskelijavaltuuskunta: Hallitusohjelman koulutuspolitiikka vain kauniita sanoja?

ViNOn opiskelijavaltuuskunta kommentoi aiheellisesti hallitusohjelmaa. Olin itse äänestämässä hallitukseen menosta. Päätös oli minulle erittäin vaikea. Hallituksessa mättää erityisesti lisäverojen ja menojen suhde ja yltiöoptimismi, joka tulee näkymään niin, että veroja ja leikkauksia saadaan varmaan lisää tulevaisuudessa. Esimakua tulevasta voi katsoa koulutuspolitiikkaa koskevasta osiosta, josta opiskelijavaltuuskunta nostaa merkittävän osan epäkohdista esiin. Lisäisin listaan erittäin huolestuttavan maininnan lukioiden tulospalkkauksesta, joka voi johtaa ylioppilaskirjoitusten roolin kasvuun tai rahan kaatamiseen eliittilukioihin.

Anna Kontula: Hallitusohjelmasta

Anna Kontula kommentoi hallitusohjelmaa ja toivoo, ettei Vasemmistoliitto lähtisi hallitukseen. Omasta mielestäni on ollut mielenkiintoista seurata Vasemmistoliiton raiteiden vaihtoa Eurokriisiä ratkovien tukien suhteen. Aluksi Vasemmistoliitto tuntui peesailevan Perussuomalaisia asiassa ja vedottiin pääasiassa suomalaisten piheyteen. Myöhemmin punavihreä siipi taisi päästä niskan päälle ja argumentti kääntyi huoleen kriisimaiden kansalaisista. Suomessa olisi tarvittu positiivinen ja Euroopan integraatiota ajava vaihtoehto vaalien alla. Me Vihreätkään emme onnistuneet sellaista tarjoamaan.

Olli-Poika Parviainen: Sixpackin hallitusohjelmasta

Tampereen tuoreahko apulaispormestari kommentoi myös hallitusohjelmaa ja tekee siitä nostoja:

Vaikka perussuomalaisten olisi ollut syytä lunastaa ylisuuret puheensa hallituksessa ja esimerkiksi vihreät olivat jo valmistautuneet oppositiokauteen, uskon nyt mahdollisesti muodostuvan hallituspohjan olevan Suomelle enemmän eduksi kuin haitaksi. Paljon riippuu kuitenkin siitä, miten euroalueelle käy.

Viikon eniten näkyvät keskustelut näet CrCo:sta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Linkkikokoelma tiistaille”

 1. Moi,

  tuosta pilvestä tuli mieleen, että koostinpa vastaavat myös muutaman puolueen vaaliohjelmista:

  http://www.wordle.net/show/wrdl/3786693/keskustan_vaaliohjelma_2011

  http://www.wordle.net/show/wrdl/3786598/kokoomuksen_vaaliohjelma_2011

  http://www.wordle.net/show/wrdl/3785257/perussuomalaisten_vaaliohjelma_2011

  http://www.wordle.net/show/wrdl/3786739/sdp%3An_vaaliohjelma_2011

  http://www.wordle.net/show/wrdl/3786651/vihreiden_vaaliohjelma_2011

  Eipä näistä nyt ihmeitä hyödytä – pitäisi viedä analyysejä vähän pidemmälle, jos haluaisi kaivaa jotain merkityksiä.

  – tuomas

Kommentointi on suljettu.