Linkkikokoelma torstaille

Ville-Veikko Mastomäki kirjoittaa Tasa-arvon toteutumisesta vihreissä.

Toivon siis että vihreät valitsevat ministerinsä sillä perusteilla kuka kansallisissa vaaleissa valituiksi tulleista henkilöistä (ulkopuolisen ottaminen vaatisi erittäin perusteltua syytä. Aiemmin ainoastaan puolueen puheenjohtajuus on riittänyt, enkä näe mitään syytä kävellä kansan äänestystuloksen yli) on pätevin mitäkin ministeriötä johtamaan.

Ville-Veikon kanssa on helppo olla tässäkin samaa mieltä. Itse näkisin, että kiintiöajattelu on herätellyt ainakin minua miettimään ihan oikeita epäkohtia paikkojen jakamisissa. Luulen, että sukupuoleen kiinnitetty huomio voi parhaimmillaan nostaa esiin hakijoiden diversiteetin muitakin puutteita. Olen aiemmin pohtinut kiintiöit Sukupuolikiintiöistä. Siinä nostin esiin ongelmia liian tiukoissa kiintiöissä, kun jaettavia pestejä on vähän. Tarjoan lääkkeeksi löysempiä kiintiöitä. Viime viikonlopun valintojen jälkipyykissä on myös esitetty pidemmän aikavälin keskiarvon seuraamista, mikä voisi olla hyvä idea myös.

Ville-Veikon kirjoitus liittyi Vihreiden naisten varapuheenjohtaja Anita Birstolin: Epätasa-arvo puoluejohdossa on huolestuttava -tiedotteseen.

Itse näen vieläkin, että Vihreiden naisten valittaminen nykyisistä valinnoista on kaksinaismoralistista: Vihreät naiset eivät järjestönä valittaneet, kun puolueen pj ja ministerit olivat naisia. Samoin näen, että Vihreiden naisten toiminta keskittyy liikaa järjestön naisten nostamiseen puolueen elimiin, mikä tekee vaikeammaksi järjestöön kulumattomien naisten toiminnan.

Laura Nordström pui myös puoluekokouksen päätöksiä kirjoituksessa Demokratiaa puoluekokouksessa.

Hän hehkuttaa sitä, että käytännössä olimme ensimmäinen puolue, joka valitsi puheenjohtajansa jäsenäänestyksellä. Harmittamaan jäi se, että nyt kokouksessa ei saatu läpi kahden puheenjohtajan mallia. Aika ei vielä tainnut olla kypsä, mutta kahden puheenjohtajan malli noussee esiin vielä jatkossakin. Se nimittäin toimii ViNOssa aika mainiosti.

Rosa Meriläinen kirjoittaa Aamulehden puheenaiheessa Viinat sisälle markettiin! -kirjoituksessa Alkon monopolin purkamisesta ja muista alkoholin ympärillä tapahtuvaan kaksinaismoralismiin.

Rosa on tässäkin tavalliseen tapansa rohkea ja aika oikeassa. Itse olen ehkä vielä löysästi kannattamassa Alkon monopolin säilyttämistä. Epäilen, että kontrolli Alkoissa pelaa paremmin kuin ruokakaupoissa. Toisaalta kaikilta muilta osin myönnän toiminnan olevan lähinnä outoa kiusaamista, jolla kai ostetaan hyvää omatuntoa ilman mitään tuloksia.

Crco-ohjelman eniten puhutuimmat viestit vinolaisessa blogosfäärissä: http://sairanen.org/vino

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail