Linkkejä sunnuntaille

Yritän tässä aloittaa uuden käytännön itselleni. Yritän noin pari kertaa viikossa koota erilaisia linkkejä, mitä Facebook-seinälleni on kertynyt ja mitä vinolaisessa blogosfäärissä on tapahtunut. Kommentoin arttikkeleita vähän, mutta päätavoite on jakaa mielenkiintoisia linkkejä. Saa nähdä, miten tälle käy.

Jaakko Stenhäll: Taloudelliset vapaudet vihreään politiikkaan on Jaakon puoluekokouksessa pitämä puhe. Välillä punavihreässä maailmassa sekoitetaan aika hävytön oman edun tavoittelu yrityksissä riippumattomiin taloustieteilijöihin. Erityisesti on harmillista on se, että ihan standardin taloustieteen analyysi maailman järjestyksestä on ihan hyödyllinen eikä aina tarvitse kaivaa jotain marxin tekstiä analyysin pohjaksi.

Paloma Hannonen vastaa Helsingin Sanomissa julkaistuun Elina Grundströmin kirjoitukseen. Grundström näkee vähän kaiken uuden sosiaalisen median ja vastaavan jonkinlaisena ohimenevänä mitättömänä trendinä ja syyllistyy 80-luvun nuorten haukkumiseen. Paloman kirjoituksen kanssa on helppo olla yhtämieltä, kun ainakin oman poliittisen aktiivisuuden merkittävä motivoija ovat nimenomaan uudet ideat. Ne ovat Grundströmin mielestä vain turhaa hapatusta.

Let Learning Happen – Sugata Mitra at European Zeitgeist 2011 lyhyehkössä puheessa Sugatra Mitra avaa kokeiluitaan tietokoneavusteisessa opiskelussa. Lapsiryhmien oppimistulokset ovat huimia, kun heidät on suurin piirtein jätetty yksin tietokoneen kanssa. Voi olla, että tämä ehkä liioittelee mahdollisuuksia, mutta samalla pistää miettimään.

Kokoomuksen vuoden 1991 ympäristöpoliittinen ohjelma nousi vaihteeksi vihreiden sivuilla Facebookissa keskusteluun. Ohjelma kannattaa lukea ja sitten verata ohjelman tiukkaa progressiivistä sävyä nykyisen Kokoomuksen toimintaan. Esimerkiksi: ”Tavoitteena on oltava vähintään kokonaisenergiankulutuksen kasvun pysäyttäminen vuosituhannen vaihteeseen mennessä ja supistaminen viidenneksellä vuoteen 2010 mennessä sekä uusien kestävää kehitystä tukevien ja ympäristöystävällisten energiantuotantomenetelmien käyttöönotto.” Tämä ohjelma olisi aika pienin muutoksin minun ihan mahdollista allekirjoittaa ja on sanottava, että Vihreilläkin on nähty huonompia papereita. Mikä Kokoomuksessa meni tämän jälkeen vikaan?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail