Wille Rydmanin kampanjan sekoittuminen sotaveteraanikeräykseen

Laitoin eilen sähköposteja liikkeelle vähän satunnaisiin paikkoihin nähtyäni Erkki Perälän profiilin kautta Wille Rydmanin valjastaneen sotaveteraanikampanjan oman vaalityönsä osaksi:

Kokoomuksen ehdokas Wille Rydman näyttää vaalikampanjassaan käyttävän Sotiemme veteraanit -kampanjan tunnuksia. Onko tällainen yhteistyö tehty Sotiemme veteraanit -kampanjan luvalla? Minusta tämä tuntuuerikoiselta, kun huomioidaan, että veteraanit edustavat kaikkia poliittisia suuntauksia ja ideologioilta.

Kuvia Rydmanin kampanjasta hänen Facebook-sivuiltaan:

http://i.imgur.com/pVNYQ.jpg

http://i.imgur.com/pVNYQ.jpg

Koska tämä tapaus on herättänyt vilkasta keskustelua, pyydän myös lupaa laittaa vastauksenne julkisesti esille esimerkiksi sosiaaliseen mediaan.

Helsinki-Vantaan keräystoimikunnan puheenjohtaja Tero Tuomisto vastasi tähän kyselyyni:

Tervehdys Heikki Sairanen,

Sain välikäsien kautta aamupäivällä viestinne, joka liittyi erään eduskuntavaaliehdokkaan toimintaan Sotiemme veteraanit -keräyksessä. Lähetän Teillekin liitteenä alueemme keräystoimikunnan kannanilmaisun, joka toivottavasti selventää toimintamme peruslähtökohtia.

Ja liitteenä oli tiedosto:

Sotiemme veteraanit ja vaalikampanja

Tietoomme on tullut, että eräs helsinkiläinen eduskuntavaaliehdokas on omin päin ryhtynyt hyödyntämään osallistumistaan yhteen Sotiemme veteraanit -keräystapahtumaan henkilökohtaisessa vaalikampanjassaan. Pidämme tällaista hyvin valitettavana erehdyksenä, emmekä voi sitä hyväksyä.

Sotiemme veteraanien asia on yhteinen, meidän kaikkien yhteinen. Keräyksellä pyritään auttamaan keski-iältään jo 88-vuotiaita veteraaneja selviytymään omassa kodissaan mahdollisimman pitkään. Olemme toivottaneet alueellamme kaikki vapaaehtoiset tervetulleiksi osallistumaan yhteiseen toimintaan, keräystapahtumiin ja talkootyöhön keräyksen hyvän tuloksen aikaansaamiseksi. Tuloksena on ollut hyvä mieli niin veteraaneille kuin kerääjillekin.

Helsinki – Vantaan keräystoimikunnan puolesta

Tero Tuomisto

puheenjohtaja

Rauno Loukkola

sihteeri

Viljo Lehtonen

keräyksen piiripäällikkö

Myös Suomen Sotaveteraaniliitto ry:n toiminnanjohtaja Markku Seppä vastasi sähköpostiini:

Hämmästyneenä luin lähettämäsi viestin. En ole tietoinen kaikista maamme 24 keräyspiirin erilaisista keräystempauksista. En myöskään tästä Helsingin seudun keräyspiirin tapahtumasta. Tapahtumassa näyttää sekoitetun Sotiemme Veteraanit keräyksen tapahtuma ja ehdokkaan vaalitilaisuus. Tällaista asioiden yhdistelyä en pidä soveliaana.

Välitän viestin myös Helsingin seudun keräyspäällikölle.

Tervehtien

Markku Seppä

Lisäksi juttelin puhelimitse asiasta Helsingin keräystä järjestäneen henkilön kanssa (huonon nimimuistin vuoksi meni nimi ohi mutta puhelintietojen perusteella Tapani Uutela). Saamani mielikuva asiasta on, että juttu on alimmalta tasolta peräisin ja tehty ilman laajempaa konsultaatiota. Hieman oli sellaista henkeä mukana, että tehdään tätä kun Rydman on isänmaallinen ehdokas ja muutkin kai saisi tehdä, mutta asiaa ei ollut juuri mietitty muista näkökulmista. Ajattelemattomuus lienee innokkaiden kerääjien virhe.

Kellekään politiikkaa tuntevalle ei vain voi olla yllätys, että tällainen tempaus voi herättää pahaa verta erityisesti kun kyse on yhden puolueen kampanjasta ja vielä aika mielipiteitä jakavasta ehdokkaasta. Voi kysyä, olisiko Rydmanin itse pitänyt kantaa tästä vähän vastuuta.

(Kuvat Wille Rydmanin Facebook-sivulta)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Wille Rydmanin kampanjan sekoittuminen sotaveteraanikeräykseen”

 1. On kyllä todella outoa toimintaa. En yhtään ihmettele, että kyseessä on Kokoomuksen edustaja. Härskisti käytetään kaikenlaisia keinoja hyväksi. Kepuli-ihmisiä jokainen Kokoomuksessa niin kuin myös Keskustassakin. Nämä kaksi puoluetta ovat Suomen poliittisen kentän syöpä!

 2. Puolalainen aletheia93: ”I know about Sweden genocidal tendencies toward Finland. I know about Finnish Winter War and I know about putative neutrality of Sweden (Just to remind Swedes, needs of Nazi military industry brought wealth to Sweden).

  I think that demands of Swedish minority of Finland are outrageous and arguments and insane. They are just symptoms of inherit Swedish racism toward Finland.”

  We have compulsory Swedish because Finland is not a democracy.

  http://www.thelocal.se/28470/20100819/

  Näistä mielipiteistä YLE (+ kok, kepu, vas, sdp, vih, kd) kertoi vain Ruotsin hallituksen virallisen kannan, kuin YLE olisi Ruotsin hallituksen tiedottaja

  7.3.2011 18.50 TV2 uutiset, Arto Nurmi. RUOTSI PUUTTUU ASIOIHIMME
  ”Ruotsissa tunnetaan huolta suomenruotsalaisia koskevasta keskustelusta, Suomessa. Muun muassa vähemmistökysymyksistä vastaavaa integraatioministeri Erik Ullenhagia huolestuttaa keskustelun sävy, jossa käännytään vähemmistöjä vastaan. Hänen mielestään Suomen kannattaa pitää huolta ruotsin kielestä. Ullenhag muistuttaa, että ruotsinkielinen vähemmistö on tärkeä osa Suomen historiaa ja nykyaikaa.”

  YLE / ARTO NURMI LEVITTI naapurimaan PROPAGANDAA, EI KOMMENTOINUT EIKÄ KERTONUT TAUSTOISTA MITÄÄN.

  The oddest thing for me as an immigrant from a ’Western’ country to Finland is how Finland-Swedish speakers keep insisting on the fact that THEIR peculiar and odd dialect of Swedish somehow binds Finland not only to Scandinavia, but ALL of western civilization, as if Finnish by itself in Finland would automatically place Finland within the same group as Azerbaijian, Tajikistan or Uzbekistan. I challenge this ethno-centrist and -extremely- outdated view. The Finnish language is a bridge to other western countries like Estonia and Hungary, and Finnish is a Nordic, Scandinavian language. Finland-Swedes are only a bridge to a bygone era when the coast of modern Finland was colonized by Sweden.

  JA VIELÄ

  Finland-swedes are the most pampered minority on Earth. (http://www.nytimes.com/2005/12/25/international/europe/25finland.html) Millions of Euros a year in tax revenues go to propping up the archaic Finland-swedish language and culture. People that speak Finnish, whether they were born in Joensuu, Mogadishu, Phuket or Dallas such as myself are denied career advancement in the upper echelons of Finnish industry and government due to the fact that knowledge of Finnish is considered a ”disadvantage” due to the fact that we would not be serving THE minority and their language.

  Swedish should be removed as an official language in Finland and made a minority one (which in reality it is) like Saami. It should have the same status in Finland as Finnish does in Sweden. A municipality should be bilingual only when the minority language is spoken by 20 percent of the population (EU recommendations), not the ludicrous 6 percent or minimum 3000 speakers! This leads to ridiculous situations, such as in Vantaa, with nearly 200000 inhabitants, translating all government documentation into Finland-Swedish because of the 3000 (or 1,5 % of the population!) speak Finland-swedish.

Kommentointi on suljettu.