Vaalisuosituksia

Päätin kirjoittaa vähän suosituksia hyvistä ehdokkaista ympäri Suomea. Kaikista vaalipiireistä löytyi hyvä (ylläten vihreät) ehdokas. Useimmista vaalipiireistä olisin helposti voinut osoittaa vaikka viisi hyvää tyyppiä, mutta päädyin siihen, että olen julma itselleni – ja kaiketi myös muille ehdokkaille. Näitä tyyppejä äänestämällä, menee ääni varmasti avointa, vihreää ja tasa-arvoista Suomea ajaville ehdokkaille. Onneksi on kuitenkin myös muita oikein mahtavia ehdokkaita, jos nämä eivät satu sopimaan!

Etelä-Savo
: Martta Kantele – Martta oli ainoana valtuutettuna vastaan Pieksämäelle rakennettavaa Ideaparkia. Tällainen toiminta osoittaa, miten rohkeasta ja aidosti kokonaisetua katsovasta ehdokkaasta on kyse.

Helsingin vaalipiiri: Emma Kari – Emma on asiantunteva ja räväkkä poliitikko, joka on osoittanut Helsingin valtuustossa osaavansa vaikuttaa.

Hämeen vaalipiiri: Aleksi Mäntylä – Aleksi on jämptillä puoluehallituksen toimillaan osoittanut olevansa pystyvä tyyppi, mihin tahansa tehtävään. Ehdottomasti hyvä valinta.

Keski-Suomen vaalipiiri: Paloma Hannonen – Viime vuoden aikana puheenjohtajakolleegani Paloma osoitti olevansa yli-inhimillisen rauhallinen, rauhoittava, fiksu ja mukava poliitikko, joka saa asioita aikaiseksi.

Kymen vaalipiiri: Hanna Holopainen – Hanna Holopainen on aito uuden avoimen Suomen kannattaja, jota on helppo tukea.

Lapin vaalipiiri: Doris Tuohimaa – Vaikuttaa vaalikonevastausten perusteella oikein hyvältä valinnalta (Lappi taitaa olla vaalipiiri, josta tiedän kaikkein vähiten)

Oulun vaalipiiri: Otto Simola – Otto on fiksu tyyppi ja progressiivinen tekijänoikeusasioissa. Varma valinta.

Pohjois-Karjalan vaalipiiri: Jussi Airaksinen – Jussi on tullut tutuksi ViNOn toiminnasta ja erityisesti olen vakuuttunut hänen tietoyhteiskunnan ymmäryksestään. Jussin kanssa olemme vääntäneet tekijänoikeusasioista milloin missäkin seurassa ja Jussiin on tässä voinut aina luottaa.

Pohjois-Savon vaalipiiri: Sara Sajaniemi – Sara on niitä politiikkoja, jotka toimivat positiivisella meniningillä. Se kannattaa, sillä sillä saa tuloksia.

Satakunnan vaalipiiri: Klaus Unkuri – Klaus tekee nuorena poliittikkaa sellaisella draivilla, josta varmasti kuullaan lisää jatkossa.

Vaasan vaalipiiri: Outi Pantsar – Outi on rehti ja reilu ehdokas. Ymmärtää nuorten arkea aidosti ja toimii suoraselkäisesti..

Uudenmaan vaalipiiri: Jyrki Kasvi – Suomen eduskunnan ainoita tietoyhteiskunta-asioista kiinnostuneita ja tietäviä edustajia. Jyrkin työn eduskunnassa on jatkuttava, jotta tietoyhteiskuntakehityksemme voi nousta nykyiseltä tasolta. Tarvitsemme yhden näitä asioita tuntevan kokeneen kansanedustajan uusien vihreiden tietoyhteiskuntaihmisten tueksi.

Varsinais-Suomen vaalipiiri: Ville-Veikko Mastomäki – Ville-Veikko on radikaalisti avoimen yhteiskunnan kannattaja ja osoitti tämän hienosti avaamalla Facebookin itse muilta kyselemättä yhteisön, jossa keskustella Turun kaavoituspolitiikasta. Doing by doing!

Yhtä vaalipiiriä en nimittäin osannut ratkaista osittain liiallisen läheisyyden, mutta lähinnä aivan mahtavan ehdokasryhmän vuoksi:

Pirkanmaa:

Riku Merikoski – Riku on analyyttinen teekkari, joka saa paljon aikaan tarkalla argumentoinnilla ja rauhallisella otteella. Ei ole sattuma, että hän on arvostettu kunnanvaltuutettu Pirkkalassa. Ympäristötietoisen jalat maan pinnalla säilyttävän ihmisen valinta.

Hanna Hakko – Hanna on aito, hauska ja fiksu ehdokas. Hannassa erityisen hienoa on hyvin aito ja täydellinen sitoutuminen ympäristöarvoihin ja peittelemätän arvoliberaalius. Hanna on henkilökohtaiseen etiikkaan uskovan ihmisen ja arvoliberaalin valinta.

Olli-Poika Parviainen – Olli-Poika on valtavan pitkälle päässyt nuori ja arvostettu politiikko. Olli-Pojan saavutukset puhuvat puolestaan ja Olli-Poika on niitä harvoja ehdokkaita, jotka todella tajuavat, mistä tietoyhteiskunnassa on kyse. Olli-Poika on tietoyhteiskuntaehdokasta etsivän valinta.

Vielä kun osaisi itse valita!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail