Rasismista

Tänään koululla töiden puolesta kuulin tamperelaisten lapsien iloisesti huutavan pihalla: ”Kuka pelkää mustekalaa?” Vielä omassa lapsuudessani Mäntässä 90-luvun alussa sama leikki kulki nimellä Kuka pelkää mustaa miestä? Joku kasvattaja pelastanut sinällään mukavan leikin tälle vuosituhannelle.

On kuitenkin aika mielenkiintoista miettiä, miten avoimen muukalaisvihamielinen maa Suomi oli vielä 15 vuotta sitten. Ei ole ihme, että ihmisten asenteissa on aika paljon tuunattavaa vieläkin.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Rasismista”

  1. Jostain olen lukenut, että se musta mies tarkoitti alunperin kuolemaa, mutta kun se varmaan yleensä tulkitaan oikeaksi mustaksi mieheksi (nykylapset – ei mitään symboliikan tajua) niin onhan se de facto rasistinen.

    Jotain hellyyttäväähän siinä on, kun kysytään, että kuka pelkää kuolemaa ja joukko lapsia huutaa ”en minä ainakaan”. Tosin niille lapsille se mustekala on varmaan ihan yhtä jännä juttu, kun kyse on vain siitä että saa juosta ja huutaa.

Kommentointi on suljettu.