Uusi vihreä puolue?

Monesta tiedotusvälineestä on voinut tänään lukea uuden ”Vihreän puolueen” perustamisesta. Esimerkiksi Helsingin Sanomien jutusta saa sellaisen kuvan, että tämä uusi puolue olisi jollain tapaa Vihreiden sirpalepuolue. Uskallan kuitenkin väittää, ettei tämä ole totta: uusi puolue on muutaman äärivasemmistolaisen hanke ja näillä henkilöillä ei ole ollut käytännössä mitään tekemistä puolueemme kanssa.

Uuden puolueen ohjelma haikailee epämääräistä vallankumousta. Ohjelmaa kannattaa selata, jos haluaa kuvan siitä, miten tosissaan tämä ryhmä pitää ottaa.

Esimerkiksi:

Nykyistä liberaalidemokratiaa voimme ainakin pitää kuoleman uskontona. Joko se ei ole demokratiaa, tai jos se on, silloin emme demokratiaa halua. Voimme myös muistaa, että todellisessa äänestyksessä meillä on murskaava ylivoima, sillä taskussamme ovat tulevien sukupolvien ja eläinveljiemme ja -siskojemme äänet.

Jos tämän jutun ottaa todesta, tulee aika selväksi, että tämä porukka on joukko vallanhimoisia totalitaristeja, jotka tietävät toisia paremmin ja ovat ilmeisesti täysin sokeita sille, että voisivat joskus olla väärässä.

Tosiasiassa kuitenkin uuden porukan parissa häärivät ihmiset tuskin saavat edes tarvittavia kannattajia kasaan puolueen perustamiseksi. Tästä olkoon osoituksena seuraavat pari helmeä ohjelmasta:

Arkeologian tutkimusta on lisättävä painottaen erityisesti keräilijä-metsästäjä -aikakautta. (1)

Ja:

Sairauksien hoidossa on suosittava luonnonmukaisia yrttejä ja kasveja, teollisten lääkekemikaalien kustannuksella. Usein luonnon tarjoamat lääkkeet toimivat paremmin ja vähemmin sivuvaikutuksin kuin lääkekemikaalit.

(1) Ei niin että vastustaisin arkeologian lisärahoitusta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Uusi vihreä puolue?”

  1. Vaikka olen kääntänyt poliittisen takkini muutaman kerran pitkän elämäni aikana, jätän ehkä liittymättä tähän uuteen puolueeseen.
    Asiasta toiseen: lähetin SKuvalehden nettikeskusteluun kannanottoni nasuinfluenssarokotuksista tai paremminkin niiden vastustamisesta. Liitän sen sinulle tervehdykseksi, Heikki:
    Hui varokaa salaliittoa kirjoitti:

    Tässä uusi salaliittoteoria sellaisille, jotka etsivät sellaista joka Puskan takaa: sikainfluenssarokotusvastaisuutta on tarkoituksella levitelty siksi, että epäjohdonmukaisimmin ja tunteella ajattelevat menehtyisivät tautiin. Ja myös siksi, ettei rokotetta riitä kaikille. Kyseessä on siis elitistinen ihmisrodun jalostamiseen tähtäävä salaliitto.
    Rt Liisa

Kommentointi on suljettu.