Uudet vaalit

Vaalirahakohu on karannut käsistä. Nova-poliitikot eivät ole kertoneet koko totuutta ulos kerralla vaan jokaista paljastusta on seurannut uusi vähän vakavampi. RAY:n rahojen kuppaaminen keskustalle on viimeinen pisara.

Uusi vaalilaki pitäisi hyväksyä nopeutetusti ja mahdollisimman tiukkana. Soininvaaran tarjoama ajatus netissä pidettävästä melko realiaikaisesta kirjanpidosta on mielestäni riittävä. Ilmoitusrajan pitää olla niin alhainen, ettei rahoituksen pilkkominen pienempiin osiin ole mielekästä. Sopiva katto minusta olisi 100 euroa.

ViNOn puheenjohtajien kannanotto kattaa kaiken oleellisen:

Likapyykissä ei ole kyse hallitus-oppostio-jaosta vaan jakolinja näyttää kulkevan vanhojen ja uusien puolueiden välillä. Kokoomus ja Keskusta ovat ryvettyneet ottamalla vastaan korruptiorahaa mm. konkurssiin ajautuneelta Nova Group -yritysryppäältä. RKP:n rahoitus on piilotettu säätiöihin. SDP:n ja Vasemmistoliiton ammattiyhdistysliikkeeltä saama rahoitus ei sekään kestä päivänvaloa. Vain viime vuosikymmeninä perustetut Vihreät, Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset ovat uskottavasti kyenneet avaamaan rahoituksensa, lataa ViNOn puheenjohtaja Sini Terävä.

Muutos 23.9. klo 19:20: Lisäsin sanan ”mm.” ennen Nova-poliiitikot sanaa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Uudet vaalit”

 1. Moi.

  Meillä on aktiiviryhmä järjestämässä joka torstaisen mielenosoituksen Eduskuntatalon edessä klo 17.00

  Enemmän tietoa:

  http://vivalarevolution09.wikispaces.com/

  Sanaa saa laittaa eteenpäin.

  Tänä torstaina 15.10.09 tulee järjestyksessä neljäs kerta.

Kommentointi on suljettu.