Tiukkaa tekstiä säätiörahoituksesta

Säätiörahoituksen penkominen on todellakin tarpeen. Erityisesti RAY:n rahan ohjaaminen poliitikoille on mielestäni moraalisesti yksi arveluttavimpia asioita koko vaalirahoitushässäkässä.

Hesari on muotoillut erityisen pistävästi asian uutisessa Keskustan säätiöstä monen tahon tutkinta:

Kukkaisrahasto katsoo tukeneensa nuorten koulutusta muun muassa saamalla nuoret tekemään osuutensa yhteiskunnan hyväksi äänestämällä, äänestämällä tässä nimenomaisessa vaalissa Vanhasta.

Vielä penkomatta ovat ainakin poliittisten kulttuurijärjestöjen ja nuorisojärjestöjen rahoitukset. Toivottavasti niihinkin päästään pian, sillä kummassakin on kovasti piilopuoluetukea muistuttavia piirteitä. Erityisesti nuorisojärjestöjen rahoitus vaikuttaa myös hyvin tehottomalta. Esimerkiksi Tampereella poliittisten nuorisojärjestöjen näkyvyys ja vaikuttavuus eivät todellakaan ole sillä tasolla, mitä niiden rahoituksesta voisi olettaa. Joko rahat käytetään varsin tehottamasti tai niillä käytännössä rahoitetaan vaaleja näkymättömästi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Tiukkaa tekstiä säätiörahoituksesta”

  1. Vielä penkomatta ovat ainakin poliittisten kulttuurijärjestöjen ja nuorisojärjestöjen rahoitukset. Toivottavasti niihinkin päästään pian, sillä kummassakin on kovasti piilopuoluetukea muistuttavia piirteitä.

    Eikä edes hirveän piilotetun. Toivottavasti näihin todellakin päästään käsiksi. Nyt ainakin uskaltaisin ottaa asian käsittelyyn, joka vielä viime vuonna oli ”turhaa vihollisten hankkimista”.

Kommentointi on suljettu.