Päivän Ari Vatanen

Kokoomuksen Intotietotaitokoneessa (1) Ari Vatasen vastaus

Kysymys: Oletko käynyt testaamassa hiilijalanjälkesi?
Vastaus: En
Perustelu: Enkä mene. Jalanjäljen koko ei sinänsä kerro mitään, vaan vaihtosuhde paljonko hyvinvointia sillä saa. Jalanjäljen koosta puhuminen on tapa puolustaa laiskuutta ja tehottomuutta. Tehokkuus = köyhyyden poisto. Pelkästään Kiinan ja Venäjän päästöt ovat neljätoista kertaa Ranskaa suuremmat per yksi euro bruttokansantuotetta. Vihreät haluavat palauttaa yhteiskunnan menneisyyteen.

Tämä lausunto tietenkin tuntuu vähän ristiriitaiselta Vatasen muiden lausuntojen kanssa, jotka ovat kiistäneet ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen. Ei oikein mahdu päähäni myös, miksi päästöjen analysointi ja sitten vähentäminen suoraan näyttäisi pahalta päästöjä per bkt -mittarillakaan analysoituna.

Vatanen on kuitenkin siinä oikeassa, että vihreät ovat ainoa puolue, joka tuntuu ottavan ilmastonmuutoksen tosissaan. Päästöjä on meistä vähennettävä jopa, jos se vähentää hetkellisesti bruttokansantuotettamme. Hillitty taantuma on parempi vaihtoehto kuin hillitön romahdus ympäristökatastrofin siivittämänä.

(1) Samassa koneessa on muuten kysytty muutenkin europarlamentaarikon työhön tiukasti pureutua kysymyksiä, kuten

Mikä on mieluisin tapa äänestää?
Ennakkoon, vaalipäivänä vai netissä?

Mitä antaisit uudelle ylioppilaalle lahjaksi?
Selvää rahaa, Waltarin Sinuhe egyptiläisen vai Liput Provinssirockiin?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Päivän Ari Vatanen”

  1. Kuriositeettina on aika hauska juttu sekin, että Vataselle tulevaisuutta ilmeisesti edustaa energiatehokas moottorisaha. 🙂

Kommentointi on suljettu.