Eurovaaleista

HS: Europarlamentaarikko Ari Vatanen: Iso hiilijalanjälki on merkki menestyksestä


Vatanen esittelikin tilaisuuden lopuksi visionsa energiapolitiikasta. ”Hiilidioksidipäästöjen välttäminen on ehkä stalinismin ohella suurin hype, jonka olen elämässäni kokenut”, Vatanen sanoi.

Hänen mielestään käsitys ihmisen vaikutukseen ilmaston lämpenemisessä on valheellisten ja väärennettyjen tutkimustulosten seurausta.

”Hiilijalanjäljen suureneminen on vain merkki siitä, että olemme pystyneet luomaan hyvinvointia”, sanoi ydinvoiman nimeen vannova Vatanen.

Minusta tämä on tyrmistyttävää tekstiä. Jos olisin Kokoomuksen äänestäjä, olisin varmaan jo päättänyt äänestää Sirpa Pietikäistä. Tämän puheen jälkeen joutuisin kuitenkin miettimään vielä kerran, voinko ottaa sen riskin, että tuollainen asiantuntematon ilmastoänkyrä menee läpi suhteellisen fiksun poliitikon sijaan.

Meillä vihreillä on hieno lista eurovaaleissa. Suurin ongelma on itseasiassa valita hyvistä tyypeistä. Joukossa ei myöskään ole yhtään henkeä, jota en tahtoisi nähdä europarlamentissa. En ole ihan varma vieläkään, ketä äänestän, mutta lopullinen päätös riippuu siitä, mitä lopulta päätän painottaa äänestäessäni ennakkoon keskiviikkona. (1)

Hyviä vaihtoehtoja

Ilmastopolitiikka: Satu Hassi
Avoimuus: Heidi Hautala
Hiton fiksuja nuoria vallankahvaan: Emma Kari ja Touko Aalto
Tietoyhteiskunta: Jyrki Kasvi

Luulen, että näistä viidestä valitsen.

(1) Kannattaa näin kesällä äänestää ennakkoon, ettei tule mitään ikäviä yllätyksiä.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail