PS pähkinänkuoressa

Luin Perussuomalaisten nuorten periaateohjelman. Ohjelma on yleistä höpinää demokratiasta tiukasti kansallisvaltion sisällä ja nurinaa monikulttuurisuudesta.

Monikulttuurisuus on paha ja kansallisvaltio hyvä. Ihmisten ihmisoikeuteen viitataan, mutta siitä ei vedetä minkäänlaisia johtopäätöksiä. Esimerkiksi ohjelma ei vaivaudu pohtimaan, onko monikulttuurisuuden pelon ja ihmisoikeuksien toteutumisen välillä jonkinlaista ristiriitaa joskus.

Nykykapitalismi nähdään ongelmana esimerkiksi luonnolle, mutta tähän ei tarjota mitään lääkkeitä ja pahahan niitä on keksiä, jos ei usko ollenkaan monikansalliseen yhteistyöhön.

Ohjelman kiteyttää seuraava lainaus, josta Popper olisi varmasti ylpeä:

Ainoa keino nykykapitalismin ja kommunismin etenemistä vastaan on pitää tiukasti kiinni omista arvoistamme ja toimintamalleistamme, jotka eivät ole täydellisiä, mutta parhaita mahdollisia.

Että repikää nyt siitä sitten.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “PS pähkinänkuoressa”

  1. Mahtavuutta tuo arvoista tiukasti kiinnipitäminen! Harmi vaan, että konservatismi on niin vanha juttu jo. Tosi omituista, että monet perussuomalaiset ja heidän kannattajansa kuitenkin kuvittelevat keksineensä tai löytäneensä jotain tosi uutta.

Kommentointi on suljettu.