Aikalailla kaikki poliittiset nuorisojärjestöt vastustavat Lex Nokiaa

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt: Järkeä tietoyhteiskuntakehitykseen – Ei Lex Nokialle!

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt ovat huolissaan Suomen kehityksestä tietoyhteiskuntana. Tietoyhteiskuntaa koskevan uuden lainsäädännön lähtökohtana eivät näytä olevan ihmisten tarpeet, vaan lakeja säädetään yksipuolisesti yritysten ja teollisuuden mittatilaustyönä. Suurelta osalta poliitikoista tuntuu puuttuvan tekninen asiantuntemus ja mielenkiinto perehtyä uuden lainsäädännön vaikutuksiin ihmisten päivittäisessä elämässä ja lobbarit käyttävät tätä siekailematta hyväkseen.

Olen vieläkin aika hämmentynyt siitä, miten vahvasti nämä tietoyhteiskunta-asiat ovat ikäpolvikysymyksiä. Luin tänään kirja-arvion kirjasta, joka pohtii Internetin roolia kasvattajana. Huomasin hyvin äkkiä pohtivani, minkä ikäinen henkilö on kirjoittanut kirjan ja toisaalta minkä ikäinen henkilö on kirjoittanut arvion.

Ei pitäisi sortua stereotypioihin tässäkään, mutta hetkittäin tämä teknologiakuilu sukupolvien välillä tuntuu ihan liian suurelta.

Nyt on kuitenkin meidän sukupolvemme lausunut mielipiteensä Lex Nokiasta. Pian varmaan sitten kiroillaan vanhemman sukupolven päätöstä. Ei tunnu kivalta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail