Sähköinen äänestys meni yllättävänkin huonosti

HS: Yli 200 sähköistä ääntä hukkaan

Aika sanattomaksi vetää tämä uutinen.

Yhdyn täysin Jyrki Kasvin kantaan: Vaalit on uusittava kunnissa, sähköinen äänestys kuopattavana täysin turhana ja kalliina ideana. Nettiäänestyksestä ei ainakaan pidä enää puhua tippakaaan.

Samalla ihmettelen, miten Suomen yhteiskunnan lupaava tietotekninen kehitys tuhoutuu täysin TietoEnattorin tehdessä valtavia virheitä jokaisen toimituksen yhteydessä. Toivottavasti edes tällä kertaa sopimuksessa on jonkinlainen ehto vaalien onnistumisesta. Kaikista tyydyttävintä olisi, jos uudet vaalit järjestettäisiin TietoEnattorin rahoin, mutta epäilenpä vain, ettei tämä onnistu, koska julkinen puoli on niin tolkuttoman huono kilpailutuksissaan.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Sähköinen äänestys meni yllättävänkin huonosti”

  1. No ei kai ideaa kokonaan kannata haudata; pitää vain pitää huoli siitä, ettei tämmöisiä virheitä tapahdu. Monet uudet keksinnöt ovat alkujaan olleet epäluotettavia ja jopa vaarallisia, mutta nykyään emme voisi kuvitella elämää ilman niitä.

  2. Eniten sähköisessä äänestämisessä minua häiritsee se, että kukaan ei ole oikein perustellut järjestelmän hyötyjä.

    Sähköinen äänestys ei vaikuta äänestyksen helppouteen ja ei ole ainakaan lähiaikoina yhtään halvempaa kuin vanhanaikainen äänestäminen (alkukustannusten jälkeenkin vaaditaan aika paljon teknistä tukea joka takulla maksaa enemmän kuin paperilla lasekminen).

    Paperijäljen (äänestäessä tulee kuitti joka pudotetaan vaaliuurnaan) kanssa en keksi, miksi sähköinen äänestäminen olisi periaatteellisesti väärin. Toisaalta etua en oikein näe myöskään.

Kommentointi on suljettu.