Vaalien jälkeen

Kunnallisvaalit olivat valtava harppaus vihreille niin Tampereella, Pirkanmaalla ja koko maassa. Tampereella ounasteltiin ja toivottiin kahta lisäpaikkaa. Tämäkin tuntui suorastaan yltiöoptimistiselta. Itse epäilin, että yksi paikka ehkä tulee. Lopulta paikkoja tuli listallemme peräti 3 lisää!

Vihreillä on nyt sen verran poliittista valtaa, että poliittisten tavoitteidemme on pakko näkyä kaupungin päätöksenteossa. Itse toivon erityisesti selvää päätöstä pikaraitiotiestä, kunnollisia pyöräkaistoja Hämeenkadulle ja kunnollista lisärahoitusta joukkoliikenteelle.

Oman kampanjani tekeminen oli erittäin antoisaa ja todella kivaa. En oikeastaan uskonut innostuvani lappujen jakelusta ventovieraille, mutta lopulta into olisi riittänyt isompaankin määrään esitteitä.

Tukiryhmääni ilmestyi ihmisiä, jotka tekivät mainiota työtä. Jaakko vaalipäälliköi, Touko taittoi ja Tuukka piirsi. Kiitos teille kaikille ja kaikille muille minua auttaneille!

Parhaat hetket kampanjoinnissa olivat muutamat erittäin antoisat keskustelut äänestäjien kanssa. Asiallista keskustelua käytiin paljon ja ihmisten asenne oli hämmentävän positiivinen.

Viimeisen kampanjointiviikon aikana äänitavoitteeni alkoi asettua lukuun sata. Vaaleissa sain 76 ääntä. Jäin siis hiukan tavoitteestani. Tulos oli pienoinen pettymys ja harmittaa vähän, mutta toki tämä pettymys jää puolueen valtavien voittojen varjoon.

Voittoa juhlittiin aamuun asti ja syystä.

Kiitos kaikille minua äänestäneille! Vaaliteemani menevät varmasti eteenpäin muiden vihreiden toimesta ja lupaan jatkaa niiden puolesta kampanjointia, vaikka tällä kertaa en valtuustoon päässytkään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail