Nopeusrajoittimiin liittyvä keskustelu on absurdia

Osmo Soininvaara räjäytti blogissaan hillittömän keskustelun nopeusrajoittamista. Absurdein juttu tässä keskustelussa on se, että ylinopeudella ajamista puolustetaan ikään kuin kansalaisoikeutena.

Nopeusrajoittimet olisivat minusta hyvä asia. En tajua, miksi autolla pitää Suomessa päästä yli 120 km/h. Tuohon nopeuteen liikenteen nopeuksien rajoittaminen olisi kaikella tapaa hyvin järkevää. Minusta ihmiset suhtautuvat käsittämättömän huolettomasti ylinopeuksiin. Kaikenmaailman pienistä riskeistä vouhotetaan vaikka kuinka paljon ja autolla ajetaan kuin hullut.

Nopeusrajoittimet yhdistettynä paikannusteknologiaan alentaisivat nopeuksia vielä kohdennetummin eli paremmin. Tietysti pitäisi olla huolellinen paikannustietojen käsittelyssä, ettei ihmisten yksityisyys vähenisi. Toisaalta on pidettävä mielessä, että jo nyt autoissa on viranomaisten Isoveli-pyrkimyksiä oleellisesti helpottava teknologia käytössä: rekisterikilvet. Kukaan (1) ei ole niin typerä, että vaatisi rekisterikilpiä pois autoista.

Sitä paitsi melkein ainahan voi liikkua muillakin välineillä kuin omalla autolla. Silloin ei tarvitse pelätä edes Isoveljeä.

(1) Toisella luvulla oli pakko myöntää, että tässä olen varmasti väärässä. Idiootteja on aika hiton monenlaisia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Nopeusrajoittimiin liittyvä keskustelu on absurdia”

  1. Musta on myös hauskaa että tuolla ihmiset kommentoivat tyyliin: ”Taitaa Soininvaaran kausi jäädä tähän kauteen” yms. aivan kuin OS olisi vieläkin eduskunnassa.

    -jawb

  2. Soininvaara on jälleen oikeassa. Ainoa ongelma olisi ehkä ohitustilanteet. Jos 100:n alueella haluaisi ohittaa 90:ää köröttelevän auton, niin hieman suurempi nopeus voisi olla tarpeen. Mutta uskoisin uudistuksen silti nettona selvästi säästävän ihmishenkiä. Ääh, miksi tällainen fiksuus ei juuri koskaan toteudu käytännön lainsäädännössä? Demokratia ei toimi.

Kommentointi on suljettu.