Matti Vanhanen edustaa minua!

Matti Vanhasen matka Yhdysvaltoihin on syytä dokumentoida hyvin. Olen varma, että siitä voisi kirjoittaa aivan valtavan hienon saagan jälkipolville.

Ensinnäkin keskustelu Cheneyn kanssa oli varmaan ikimuistoinen. Siinä on olento, jonka kanssa keskusteleminen on varmaan jo sinällään pelottavaa. Asiaa ei varmaan myös auttanut se, että Cheney lähinnä vain kuunteli ja tarkoitus oli jutella mukavia ilmastosta. Yhdysvaltain nykyhallinto varmaan näkee nyt valon ja liittyy Kioton sopimukseen välittömästi.

Eilen Vanhanen ehti keskustelemaan Googlen kanssa siitä, miten sananvapautta voitaisiin rajoittaa Internetissä. Miten muutenkaan voisi tulkita Helsingin Sanomille Vanhasen antama lausunto: ”Kannustin heitä (googlelaisia) etsimään keinoja, joilla netin epäilyttävät viestit voitaisiin tunnistaa”. Vanhasen onneksi Google pyrkii kovasti Kiinan markkinoille eli tämän asian pitäisi olla hoidossa.

Tänään sitten tehtiin sopimusta suomalaisten oppilaiden lukitsemiseksi Microsoftin tuotteisiin loputtomaksi ajaksi. Sopimuksen nimi on Live@edu ja Hesari kirjoitti tämänkin mainion sopimuksen vääntämisestä. Itse paketti näyttää sisältävän palveluita, jotka joku Googlekin tarjoaa aika pitkälle. Eihän tuo nyökkäily Gatesin tarjouksiin varmaan oikeasti vielä mihinkään sido, mutta minusta antaa vähän huonon kuvan pääministeristämme. Tässä pitäisi harrastaa kilpailutusta ihan niin kuin muissakin valtion ostopäätöksissä. Lapsia koukuttamaan pääsevälle yritykselle on asiasta taatusti rahanarvoista hyötyä, joten voi aivan hyvin olettaa, että kilpailutilanteessa yritys olisi asiasta myös valmis maksamaan jollain tapaa.

Tuntuu kumminkin melkoiselta seikkailulta tämä Vanhasen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail