Uusi rytmi

Tietynlaisena uuden vuoden lupauksena olen yrittänyt herätä tasaisesti klo 7 joka aamu. Tavallaan lahjoakseni itseni liikkeelle tähän tolkuttomaan aikaan, olen tehnyt tavallista tiiviimmät lehtikatsaukset aamuisin. Olen lukenut esimerkiksi Aamulehden täysin netitse ”Näköislehtenä”. Järjestelmä toimii sen verran hyvin, että luulen, etten taida enää tilata paperilehteä kotiin. Onhan se ihan tolkutonta tuhlausta.

Nopeaa kommentointia muutamaan uutiseen:

Obama ja Huckabee voittoon Iowassa (sata eri lähdettä. Googleta)

Mainio juttu. Obama on ehdokkaana ihan asiallinen ja Edwardsinkin kohtuullinen menestys lupaa minusta hyvää. Huckabee on helposti voitettavissa. Hihhulioikeisto saa oman homoja ja abortteja vihaavan ehdokkaansa, joka ei ole edes muiden republikaanien mieleeen. Jossain vaiheessa törmäsin artikkeliin, jossa oli laskettu, miten vähän kysymyksiä ilmastonmuutoksesta oli ehdokkailta kysytty. Numero oli hämmentävän pieni. Ilmastokriisi ei ole ilmiönä lyönyt selvästikään läpi niin vahvasti Yhdysvaltain vaaleissa kuin esimerkiksi kotoisissa eduskuntavaaleissa.


IS: Ateisti Erkki Tuomioja: Teologit ulos yliopistosta!

Minun on pakko kiittää Tuomiojaa erittäin ryhdikkäästä toiminnasta. Julkiateisteja ei tässäkään maassa ole liikaa. Valtio ja kirkko pitäisi erottaa toisistaan mahdollisimman äkkiä. Tähän toki tarvitaan myös enemmän tai vähemmän uskonnollisia ihmisiä tai – Daniel Dennettin ajatusta lainaillen – ihmisiä, jotka uskovat uskomiseen. Tämän vuoksi on pragmaattisesti hankalaa, jos ateismi ja kirkon ja valion erottaminen yhdistyvät ihmisten mielissä täsmälleen samaksi asiaksi. Tästäkin pienestä uhasta huolimatta varsin kunniallinen esiintulo.

Täytyy toivoa, että asiasta herää taas kunnon keskustelu. Jopa valtava julkinen paheksunta olisi varmaan asialle hyväksi. Tällä hetkellä lähinnä tuntuu, ettei kukaan puhu esimerkiksi valtion ja kirkon kytköksistä yhtään missään.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Uusi rytmi”

  1. Siskon(joka opiskelee teologiaa) mukaan teologian opiskelijoista hyvin pieni osa on todellisia uskovaisia.

  2. Se on kai kenttänä aika iso ja joku tuttu melko julkinen ateistikin siellä opiskelee. Kuitenkin joku vanhanaikainen teologinen väittely (”onko naispappeudelle pohjaa Raamatussa?”) tuntuu siltä, ettei se mitään valtion suojelusta kaipaa.

    Uskonto nyt ilmiönä tietysti vaatii tutkimusta ei siinä mitään.

Kommentointi on suljettu.