Nettiäänestystä huonoimmillaan

TTYY:n edarivaalit käydään tällä kerralla täysin sähköisesti. Vaalit on toteutettu erittäin surkeasti. Suurin ongelma on se, ettei ääntään voi vaihtaa äänetyksen jälkeen. Tämä mahdollistaa helpon äänten oston ja myynnin. Minun olisi mahdottoman helppo sanoa huomenna kiltahuoneella: ”Tarjoan bissen jokaiselle, joka äänestää minua näillä koneilla.” (1) Jo pelkkä tämän mahdollisuuden olemassa olo on suuri ongelma, jonkalaista ei todellakaan äänestyksessä saisi olla.

Minusta tämä osoittaa, miten vaarallista nettivaaleja on lähteä laajentamaan mihinkään muualle. Jos instituutio, jolla periaatteessa pitäisi olla valtava tietotaito tietotekniikan parissa, onnistuu munaamaan itsensä näin täydellisesti nettivaaleja järjestäessä, mitä tapahtuu, kun joukko tietotekniikkaa huonosti tuntevia ihmisiä yrittää järjestää nettivaalit?

No odotan innolla, mitä todella alhaiselle äänestysaktiivisuudelle tapahtuu. Jos sekään ei parane, ei nettiäänestyksessä ole todellakaan mitään järkeä.

Numeroni on 42 ja minua voi äänestää osoitteessa: https://ttyy-vaalit.tut.fi/ (suosittelen äänestämään vain, jos vieressäsi ei ole minun vihamiehiä)

(1) Tämä EI ole tarjous.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail