Hienointa netissä!

Netissä on aivan mahtavaa se, että aika usein näkee asioita, joita ei odottanut ja jotka hämmästyttävät. Toki tähänkin pätee joskus kuulemani lausahdus: ”90 % kaikesta on paskaa.” YouTuben ja Google Videon myötä nettiin on ilmaantunut valtavat määrät typeriä videoita. Herkästi masentuisi kovasti, jos oikeasti katselisi vaikkapa kaikki Google videon Top 100 -listan videot. Jos kuitenkin unohtaa nuo esittelyiltään pornovideot (eiväthän ne sitä ole, kun sensuuri ei päästä läpi), voi löytää netin todellisia helmiä. Itse olen ihastellut eteeni tupsahtaneita käsittämättömän hienoja luentoja! Usein noita katsellessa unohtuu, miten valtavan hienoa on saada kotiinsa tajuttoman fiksujen ihmisten ajattelua pitkissä pätkissä ilman mitään välikäsiä.

Jokunen suosikki:

Hans Rosling:n puhe TED:ssä 2006 – Kaikkea sitä tilastoilla ja niiden visualisoinnilla voi kertoa mm. globalisaatiosta.

Hans Rosling:n puhe TED:ssä 2007
– Jatko-osa edelliseen.

Richard Dawkins TED:ssä 2006 ”Queerer Than We Suppose: The strangeness of science” . Dawkins on oikeasti hillittömän hyvä popularisoija tieteelle voi olla.

Dan Dennett TED:ssä 2007Ants, terrorism, and the awesome power of memes. Meemit ovat ihastuttava idea. Erityisen hieno vastaus kritiikkiin: ”Mutta eihän meemejä ole olemassa, koska niitä ei voida paikallistaa mihinkään fyysiseen objektiin kuten geenit!” Dennettin vastaus on: ”Onko sitten olemassa sanoja?”

Dan Gilbert TED:ssä 2006
Why are we happy? Why aren’t we happy? Gilbertin kirja Stumbling on Happiness oikeasti on muuttanut ajatteluani onnesta melko merkittävästi. Mielestäni tämä puhe sisältää lähes kaiken oleellisen kuitenkin.

Ei varsinaisesti ollut tarkoitus kerätä ”parasta TED:ssä”-listaa, mutta sellainen tästä tuli. TED on uskomattoman hieno juttu ja sopii täysin asiaksi, jota ei odottanut ja joka hämmästytti hillittömästi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail