Pan’s Labyrinth

Aika vähän tullut tänä vuonna katseltua elokuvia. Kovin monen ystävän usuttamana lopulta raahauduin elokuvateatteriin katsomaan Pan’s Labyrinthin. Hype ei ollut turhaa. Tosin sanottava, että ehkei oltu ihan mestariteosluokassa vieläkään tämän vuoden leffoissa.

Espanjan sisällissodan loppumetreille sijoittuva tarina mielikuvitusmaailmaan uppotuvasta tytöstä iskee tiukkaan aiheeseen kunnon otteella. Juoneen kuuluva väkivalta on rankkaa ja kaunistelematonta. Leffan pahiksena toimiva fasistikenraali on kyllä yksi hirveimpiä ilmestyksiä ruudulla vähään aikaan. Näyttelijät ovat mahdottoman hyviä. Tämä oli ensimmäinen kohtaamiseni ohjaajan, käsikirjoittajan ja tuottaja Guillermo del Toron kanssa. Luulen, ettei jää viimeiseksi.

Ehkä satupuolen jutut eivät iskeneet minuun täysin. Ehkä olen kasvanut pienemmällä satukiintiöllä kuin muut ihmiset ja ehkä fantasia ei ole ihan se minun genrenikään muutenkaan. Yksi (silmämonsu) hirviöistä oli suorastaan nerokas. Ehkä odotin vain liikaa?

4 tähteä

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Pan’s Labyrinth”

  1. ”In the fascist Spain of 1944, the bookish young stepdaughter of a sadistic army general escapes…”

    Hävyttömästi luotin IMDB:n vaikka tuntui minustakin oudolta.

Kommentointi on suljettu.