Puolueiden tulevaisuus

Ennustaminen on ihan turhaa, mutta se on silti kivaa. Teenpä siis sitä odotellessa saunan lämpiämistä.

Keskusta

Lievän vaalitappion jälkeen puolue vähemmän yllättävästi säilytti paikkansa suurimpana puolueena. Puolueen merkittävin etu tulevaisuudessa lienee se, että puolueen äänestäminen periytyy paljon varmemmin kuin muiden puolueiden. Toisaalta ihmiset jatkavat maalta kaupunkeihin siirtymistä ja varmaan kaikistä änkyrin sakki alkaa löytää Perussuomalaiset rehellisesti rasistiseksi puolueeksi. Keskustalla on kaikki syyt pitää kiinni korkeista äänikynnyksistä, sillä puolue hyötyy niistä varmasti kaikista puolueista eniten. Jos vaalijärjestelmää ei korjata ennen seuraavia vaaleja, uskon, että keskustan kannatus pysyy aika ennallaan. Vaikea sanoa, kiriikö joku ohi. En edes usko, että emämunaukset hallituksessa, voisivat horjuttaa kannatusta kovinkaan paljoa.

Kokoomus

Rehellisesti minun on vaikea nähdä, miten kokoomus voisi menettää kovinkaan paljoa paikkoja tulevaisuudessakaan. Kokoomuksen yksilönvapautta korostava sanoma uppoaa selvästi nuorisoon, mistä osoituksena esimerkiksi irc-gallerian varjovaaleissa pärjääminen. Jos hallituksessa ei mokailla (voi hyvinkin olla liikaa oletettu), uskon, että kannatus kasvaa.

Kristilliset

Tuskin Suomi herää tai Jeesus tulee,

ja

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail