Ehdokassuosituksia eduskuntavaaleihin 2015

Haluan tukea ihmisten ehdokasvalintoja. Vihreitä valtakunnallisesti varsin hyvin tuntevana tunnen tietenkin lukuisia ehdokkaita ja valinnan vaikeus on erittäin suurta. Päädyin nyt rajaamaan valinnat yhteen per vaalipiiri.

Helsinki: Otso Kivekäs

Otso Kivekäs

Helsingissä on hillittömän hyvä Vihreä lista ja hyvä mahdollisuus viiteen paikkaan. On todella vaikea valita listalta yhtä hyvää ehdokasta, mutta Otso Kivekäs olisi ainakin erinomainen valinta. Otso on Jyrki Kasvin ja Jaakko Stenhällin ohella ainoita tietoyhteiskunta-asioista oikeasti, oikeasti perillä olevia ehdokkaita, jotka voivat päästä läpi. Suosittelen Otson äänestämistä, koska Suomen tulevaisuus kirjoitetaan bitteinä, ja niitä ymmärtäviä ihmisiä ei voi eduskunnassa olla liikaa.

Uusimaa: Saara Hyrkkö

Saara Hyrkkö

Uudellamaalla on Vihreillä myös mainiot mahdollisuudet raivata lisää tilaa. Tunnen Saaran puoluehallituksen kautta. Saara on teknologiaa ymmärtävä, fiksu, rauhallinen ja hauska. Jotain semmoista, mitä kaipaisi jokaiseen neuvottelupöytään. Hyvä esimerkki Saaran tehosta on, että hän kiirehti avaamaan Espoon ostotiedot kummallisten taloussekoilujen jälkeen. Asiat paranevat, kun niitä parannetaan ja Saarahan parantaa.

Varsinais-Suomi: Saara Ilvessalo

Saara Ilvessalo

Varsinais-Suomen tilanne on mielenkiintoinen, mutta hyvällä säkällä ja kovalla kampanjoinnilla toinen paikka voi irrota Ville Niinistön vanavedessä. Jos se toinen paikka irtoaa, Saara Ilvessalo olisi aika mainio valinta paikalle. Saara on hämmästyttävän kokenut, hämmästyttävän fiksu ja kaikin puolin mainio poliitikko.

Satakunta: Sini Solala

Sini Solala

On varmaan kaikille selvää, että Satakunta on haasteellinen vaalipiiri Vihreille. Korkeaksi kasvanut äänikynnys on ongelma. Vaikka melkein tekisi mieli sanoa, että muissa puolueissa voisi vaikuttaa enemmän, mutta eivät nuo muutkaan vaihtoehdot kovin mainioita ole. En tunne Siniä ennestään, mutta vaalikonevastaukset vaikuttavat hyviltä.

Häme: Aleksi Mäntylä

Aleksi Mäntylä

Hämeessä näyttää varsin hyvältä. Kaikki näyttäisi hyvältä yhden paikan suhteen, mutta pienestä se on varmasti kiinni. Aleksi on todella jämpti ja asiallinen kaveri, joka veisi eteenpäin niin ympäristön kuin pienyrittäjän asiaa.

Kaakkois-Suomi: Veli Liikanen

Veli Liikanen

Kaakkois-Suomi on yksi uusia vaalipiirejä. Sieltä pitäisi irrota Vihreille paikka, mikä on varsin siistiä. Tutustuin Veliin puoluehallituksen kautta ja hän on siellä osoittanut olevansa kova tolkun mies, jolla on kohdallaan niin tiedot, arvot kuin huumorikin. Nimeen liittyvillä vaalisloganeilla kikkailu on yleensä puuduttavaa, mutta kai se on pakko sanoa, että Velin slogan toimii. Hyvä Veli eduskuntaan!

Savo-Karjalan vaalipiiri: Krista Mikkonen

Krista Mikkonen

Savo-Karjala on toinen uusista vaalipiireistä. Nyt olisi mahdollisuus saada revanssi muinoin Tarja Cronbergin valtavalla äänivyöryllä niukasti häviämästä paikasta. Krista on toiminut puolueen varapuheenjohtajana tovin. Hän on osoittautunut mainioksi valinnaksi tehtävään ja pystyy ongelmitta yhdistämään paikallista ja yleistä näkemystä järkeväksi kokonaisuudeksi.

Vaasan vaalipiiri: Eppu Saarela

Eppu Saarela

Vaasa on usein aiheuttanut päänvaivaa Vihreille. Nyt näyttää tilanne muuttuneen ja piiristä on saatu hämmästyttävän hyvä lista. Tämä on melkoinen temppu. Eppu vaikuttaa asialliselta ehdokkaalta, mutta listalla on paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja!

Keski-Suomen vaalipiiri: Touko Aalto

Touko Aalto

Keski-Suomessa on nyt mahdollisuus täräyttää läpi ensimmäinen vihreä kansanedustaja. Mahdollisuudet ovat hyvät ja syy on aika suurelta osin Toukon valtavassa energiassa. Touko on ihmeellisen asiallinen ihminen, joka tekee ihan tolkuttoman määrän töitä erilaisten poliittisten aihepiirien parissa. Lämpimämpää, visionäärisistä mutta silti muita kuuntelevaa ihmistä on vaikea kuvitella.

Oulun vaalipiiri: Janne Hakkarainen

Janne Hakkarainen

Oulussa käydään jonkinlaista puolustustaistelua valtavasti kasvavaa Keskustaa vastaan – Keskustan kannatushan näyttää pääasiassa kasvavan siellä, missä puolue on valmiiksi vahvoilla. Olen luottavainen vaalien suhteen. Janne on varsin fiksu ja asiapitoinen mies. Semmoinen joka arvostaa järkeä, mutta tuntee täysillä. Jannen valinta eduskuntaan veisi eteenpäin perustuloa ja yhdenvertaisuutta useita harppauksia.

Lapin vaalipiiri: Kalle-Pekka Hietala

Kalle Hietala

Lapissa käydään taistelua pitkällä aikavälillä. Piiloäänikynnys vähän polttelee täälläkin. Kalle-Pekka on ehdokas, jolla on sisällöt hallussa.

Pirkanmaata käsittelen erillisessä artikkelissa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.