Eurovaalisuosituksia

Olen ottanut tavaksi ennen jokaisia vaaleja kehua muutamia ehdokkaita. Usein olen päätynyt suosittelemaan vain yhtä ehdokasta, mutta olen myös välillä päätynyt tarjoamaan useamman vaihtoehdon. Tähän vaihtoehtoon päädyin nytkin. Puoluehallituksen jäsenenä tuen kaikkia ehdokkaita ja se on nykyisen listan kanssa helppoa. En silti malta olla nostamatta muutamaa erityisesti kampanjan aikana vaikutusta tehnyttä ehdokasta jalustalle. Joku Jyrki Kasvi on mainio valinta tälläkin kerralla, mutta jätän hänet käsittelemättä, kun kuitenkin viimeksi taisin suositella!

Oras Tynkkynen

tynkkynengalleria

Oras Tynkkynen ei taida vaatia suurta esittelyä. Oras olisi mahtava ja luonteva jatko Satu Hassin mainiolle uralle parlamentissa.  Kuvaavasti Oras mahtui Iltalehden puoluesihteerien valitsemaan politiikan unelmajoukkueeseen.  Puoluesihteerit ovat tällaiseen valintaan aika hyvä porukka. Puoluesihteerit tietävät, että Oraksen kanssa työskentely on miellyttävää ja asiat menevät tehokkaasti eteenpäin. Oraksen lähteminen kisaan oli minulle tärkeä asia jo aiemmin ja se on tuntunut yhä kiihtyvän kampanjan aikana vielä tärkeämmältä. Jos haluat ilmastoritarin parlamenttiin taistelemaan tehokkaan ilmastopolitiikan puolesta ja haluat tuloksia, on Oras Tynkkynen täydellinen valinta.

Maria Ohisalo

ohisalogalleria

Maria Ohisalo on köyhyystutkija, joka tietää erityisesti kaiken leipäjonoista. Toisin kuin useilla muilla sosiaalinen Eurooppa ei Marian puheissa kuulosta ontolta käsittelyltä vaan Maria varmasti tekisi kaikkensa reilumman ja muista huolehtivan Euroopan eteen. Vaikka EU:n talousongelmien ratkaisu pienillä hankkeilla on laastarien jakelua avohaavoihin, on sillä nyt silti väliä, miten ne laastarit jaetaan. Marian kampanja on ollut innostava ja innnostunut. Varmasti siinä painaa nuorisojärjestön pitkäaikainen puheenjohtajuus, mutta kyllä se ennen kaikkea on osoitus Marian innokkuudesta tehdä hommia yhteisen hyvän eteen täysillä. Jos haluat heikoimmista huolehtivan EU:n , Maria Ohisalo on täydellinen valinta.

Otso Kivekäs

kivekas_otso_240px

Otso Kivekäs on ohjelmistoarkkitehti, joka tunnetaan mm. Helsingin tietotekniikka jaoston puheenjohtajana. Otso on tuonut löytänyt uuden vaihteen IT-väen ja muiden sivistyineiden mobilisoimisesta tärkeiden asioiden taakse oli kyse sitten IT-hankinnoista tai vaikka kaupunkirakenteen kehittämisestä. Otso on taitava kirjoittaja ja taitava viemään asiat eteenpäin. Otso saa asioita aikaan. Jos haluat kaupunkien puolustajan europarlamenttiin, Otso Kivekäs on täydellinen valinta.

 

Eurovaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna ja jatkuu 14. – 20.5. Varsinainen vaalipäivä on 25.5.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.