Ei aseita diktaattoreille

Yle uutisoi, että Patria on myymässä kranaatinheittimiä Saudi-Arabiaan ja ministerit eivät asiaa kommentoi. Ministereillä lienee omat syynsä, mutta Suomen vapaan kansan ei pidä vaieta. 

Huutava vääryys kaupassa on diktatuurin pönkittäminen. Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Samuli Lintula puhui hienosti vallankumouksien tukemisesta vihreän liikkeen arvona valtuuskunnan kokouksessa viikonloppuna. Demokratiamme hieno ominaisuus nimenomaan väkivallattoman vallankumouksen mahdollisuus. Diktatuurissa tällainen mahdollisuus puuttuu, joten vallankumous on tehtävä muilla keinoin.

Mietin aika paljon sitä puhetta ja vertasin sitä tähän toimintaan. Saudi-Arabian nykyhallinnolle aseiden myyminen on pelkästään väärin ja tulee hidastamaan vääjämätöntä hallinnon kaatumista joskus tulevaisuudessa. Arabikevään jälkeen Suomen toiminta tuntuu erittäin tyylitajuttomalta. Jotain olisi voinut kuvitella meidänkin oppineen esimerkiksi Libyan tilanteesta, jossa eurooppalaiset valtiot selittelevät noloina jälkikäteen diktaattoreiden kanssa kaveeraustaan.

Talouskriisin yksi kurjia seurauksia on, ettemme ole kyenneet auttamaan Lähi-itää, kun apua olisi todella tarvittu. Kun Itä-Eurooppa vapautti itseään Neuvostoliiton alta, Eurooppa sijoitti valtavia summia rahaa Itä-Euroopan maiden demokraattisen kehityksen takaamiseen ja otti uudet vapautuneet kansat Euroopan Unioniin mukaan. Missä ovat meidän toimet nyt? Aseissa diktaattoreille?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail