Linkkikokooma lauantaille

Jaakko Stenhäll: Voisivatko demarit ja vassarit alkaa kääntää kelkkaansa?

Itse toivoisin, että hallituksen sisältä löytyisi oikea sosiaalisesti vastuullinen siipi (vihr+sdp+vas+kd), joka uskaltaisi sitten laittaa verosopeutusta enemmän kuin leikkauksia. Tämä ei vaatisi oikeastaan muuta kuin valtionvarainministeriltä halua ja näkemystä ottaa tällainen linjaus: olla Obama silloin kuin Obama sitä ei ollut.

Asiaahan tämä. Demarien ja vasemmistoliiton hirttäytyminen ALV:hen oli yksi kummallisimpia asioita hallitusneuvotteluissa. Vasemmisto tuntui unohtaneen väitteensä siitä, että maksetuille veroille saadaan vastinetta. Nyt hallitusneuvotteluissa ja vaaleja edeltävässä keskustelussa väite vääntyi jokseenkin seuraavaksi: rikkaiden pitää maksaa köyhien palvelut. (Ei tuokaan totuutta vastannut, sillä ALV:n korotuksen ollessa mukana muut osat pakettia olisivat olleet enemmän progressiviisia.)

Vasemmisto on analysoinut rintamalinjat väärin arvioidessaan, että taistelu käydään tasaverojen ja progressiviisten verojen välillä. Suurempi ja tärkeämpi taistelu käydään itseasiassa veronkorotusten ja menoleikkausten suhteesta. Itseäni tämä taistelu pelottaa, sillä alkaa olla selvää, etteivät hallitusohjelman toivomaa kasvua näy.

Olli-Poika Parviainen: Sosiaalinen media on mahdollisuus

Facebookin kaltaiset sosiaalisen median palvelut eivät ole poistumassa keskuudestamme. Valituksen ja syyllistämisen sijaan meidän tulisi löytää sellaisia ratkaisumalleja, joissa sosiaalisen median tuottamiin haasteisiin vastataan ja hyötyjä edistetään.

Olli-Poika osallistuu keskusteluun sosiaalisessa mediassa kutsuttujen tapahtumien ongelmista. Ihan selvästi tarvitaan vääntöä kansalaisten oikeuksista. Tampereella halutaan panna kuriin puistokaljoittelu jostain syystä. Ikään kuin olisi parempi, että ihmiset joisivat salaa kotona ja ikään kuin kaupungin pitäisi olla järjestystä varten eikä ihmisiä.

Osmo Soininvaara: Tiedonvälityksen pirstoutuminen johtaa arvojen eriytymiseen

Osmo Soininvaara kiinnittää huomiota tiedonvälityksen pirstaloitumisen ongelmiin. Itse nostin tätä esiin alkuvuoden kirjoituksessani Kulttuurin sirpaloitumisesta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail