Paloma Hannonen Vihreiden varapuheenjohtajaksi

Vihreiden puheenjohtaja valitaan tänä vuonna erittäin todennäköisesti jäsenäänestyksellä. Äänestysprosentti alkaa olla jo vaaditun 50 tuntumassa. Tällaisen myllytyksen keskellä unohtuu herkästi, että puoluekokous tekee valintoja myös muista tärkeistä luottamuselimistä. Yksi tärkeimmistä ovat varapuheenjohtajat. Varapuheenjohtajat saavat paljon media-aikaa ja ovat näin tärkeä linkki puolueen ja median välillä. Toisaalta varapuheenjohtajilla on mahdollisuus vaikuttaa puolueen suuntaan.

Tuen varapuheenjohtajakilpailussa ViNOn puheenjohtajana toimivaa Paloma Hannosta. Tein Paloman kanssa töitä viime vuoden ViNOn puheenjohtajana. En tuntenut Palomaa etukäteen, mutta opin hetkessä arvostamaan häntä ihmisenä ja poliitikkona. Paloma on käsittämättömän aikaansaava, fiksu ja mukava.

Sisällöllisesti Paloman suurimmat intohimot ovat luonnonsuojelun puolella. Näin Paloma on kaikille vihreyden vihreyteen palauttaville sopiva ehdokas. Onneksi Paloma näkee kuitenkin sen, että Vihreiden missio on laajempi ja luonnonsuojelun lisäksi tarvitaan paljon muutakin: pitää lopettaa köyhyys ja pitää lisätä avoimuutta. Paloma on yksi Uusi puolue -hankkeen puuhaajista ja uskon, että hän vie aloitteemme käytäntöön. Vihreät eivät voi valita parempaa henkilöä varapuheenjohtajaksi.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail