Suomen puolueiden kannatusten ja jäsenmäärien kehitys sodan jälkeen

Kokosin viime joulukuussa Suomen puolueiden jäsenmäärät ja kannatuksen eduskuntavaaleissa yhteen taulukkoon, jonka sitten animoin Google Docsin bubble charteilla. Nämä ovat varsin tuttuja Hans Roslingin luentojen hienoista animaatioista.

Joulukuussa ehdin julkaista raa’an version näistä leikkimisistäni Facebookissa kavereilleni. Teknisiä ongelmia oli tosin silloin vielä aika reilusti, mutta ne näyttivät selviävän rajaamalla data sodan jälkeiseen aikaan. Sitä edeletävästä ajasta en nimittäin ole onnistunut löytämään kunnollisia eduskuntavaalien tuloksia.

Tässä se nyt siis on: Kuvaajat ja data

Datassa ja sen käsittelyssä on varmaan puutteita, joten olisi aivan mahtavaa, jos joku paremmin asiaan perehtynyt jaksaisi tutkailla tätä. Erityisesti harmaita hiuksia minulle aiheuttivat vuodet, joista oli ilmoitettu erilaisia lukuja eri lähteissä Wikipedia-artikkelinkin mukaan. Jouduin tekemään näissä valinnan satunnaisesti.

Koko höskä on Creative Commons Attribution-ShareAlike Licensen alla julkaistua. Lähteenä toimi suomenkielisen Wikipedian artikkeli Luettelo Suomen puolueista

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Suomen puolueiden kannatusten ja jäsenmäärien kehitys sodan jälkeen”

  1. Ihan kiva on tuon pelkän kannatuksen seuranta kun ottaa nuo pylväsdiagrammmit käyttöön ja katsoo antaa ajan liukua.

Kommentointi on suljettu.