Puhe puoluekokouksessa Ylestä

Palasin juuri vihreiden puoluekokouksesta Jyväskylästä. Jyväskylässä valittiin vihreille mahtava puheenjohtajisto ja pääsinpä minäkin puolueen valtuuskuntaan.

Pidin kokouksen poliittisessa keskustelussa seuraavan puheen

Arvoisa puoluekokousväki,

Ylen rahoitusta pohtinut työryhmä puntaroi Ylen tulevaisuutta aiemmin keväällä. Keskustelu asiasta keskittyi lähinnä jokaista taloutta koskevaan 175 euron mediamaksun pohtimiseen – tavallaan ymmärrettävistä syistä: mediamaksu syrjisi sinkkuja ja olisi opiskelijoille tai muuten köyhille liian suuri.

Minusta meidän vihreiden linja on ollut asian suhteen olematon tai vähintään näkymätön. Meidän vihreiden on aika muodostaa selkeä visio siitä, mitä me haluamme Yleltä.

Minun visioni on tehdä Ylestä yleinen avoimen tiedon tuotantolaitos. Kaiken Ylen oman tuotannon on oltava täysin muokattavissa, kopioitavissa ja yhdisteltävissä. Tulevaisuuden kulttuuri on yhä enenevissä määrin yhdistelyä ja suomalainen kulttuuri kaipaa niitä palikoita, joista rakentaa yhteinen kulttuurimme tässä tulevaisuudessa.

Yleisradio oy ei todellakaan ole pelkkä radio eikä edes pelkkä televisio ja radio. Yle on yksi yhteisen kulttuurimme tärkeimmistä rakentajista. Avataan siis Ylen sisältö maailmaalle!

Muiden tiedon kynttilöiden sytyttäminen ei himmenä meidän kynttilöidemme loistetta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail