Kasvatusilta

Erehdyin katsomaan Kakkoselta juuri päättynyttä Kasvatusiltaa. Keskustelu meni lopulta keskusteluksi internetin vaikutuksesta kasvatukseen.

Aina tällaista keskustelua seuratessa ihmettelee sitä, miten valtava teknologiakuilu on nuorten ja vanhempien välillä.

Uskomatonta että ”asiantuntijat” kehtaavat väittää, että television ääressä oli enemmän vuorovaikutusta kuin tietokoneen ääressä. Hetken kuluttua toinen ”asiantuntija” kertoo, että ei tunne Internettiä, mutta tietää kuitenkin täysin varmasti, ettei se ole oikeaa vuorovaikutusta. Ratkaisuehdotukseksi kokoomuslainen lehtimies löytää päätoimittajan asettamisen sosiaaliselle medialle.

Minusta Internet tuo todella uusia ongelmia. Ikävä kyllä niistä keskusteleminen on lähes mahdotonta, jos keskustelijat ovat lähtökohdiltaan näin pielessä. Sitä paitsi pitää jatkuvasti pelätä, että ongelmia esiinnostamalla, voi olla viemässä eteenpäin nettisensuuria, jonka ongelmien selvittäminen on ilmeisesti täysin mahdotonta näille ”asiantuntijoille”.

Ilmeisesti meidän sukupolvemme pitäisi käydä tämä keskustelu jossain ja jotenkin tuoda esiin lopputulokset. Ehkä netissä?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail