Kaupungintalon "valtaus"

Tänään oli kaupungin ylioppilas- ja opiskelijakuntien kaupungintalon ”valtaus” (1). Tapahtuma oli tavallaan aika mukava ja opiskelijoiden astuntotilanteen esiinnostaminen on varsin tarpeellista.

Ehdokkaita oli kuulusteltavaksi valtava määrä, joten varsinaista keskustelua ei päästy käymään, mikä oli erittäin suuri sääli. Nuorten poliittisten vaikuttajien pitäisi päästä keskustelemaan enemmän keskenään myös puoluerajojen yli.

En huomannut varata puheenvuoroa heti kyllä/ei -kierroksen päätteeksi, joten vihreät ja punaiset lappuni jäivät selittämättä. Suuri osa kysymyksistäni on toki vastattuna vaalisivuillani, mutta avaanpa aikani kuluksi muutamaa näistä vastauksista.

Esittelykierrokselta huomion, että taisin olla ainoa nuorehkoista ehdokkaista, joka suoraan nosti ilmastokriisin ehkäisyn teemakseen. En ole ihan varma, pitäisikö tätä pitää merkittävänä seikkana erityisesti yhdistettynä siihen, ettei ylioppilaskuntien ja opiskelijakuntien kunnallispoliittisessa ohjelmassa mainita suoraan ilmastonmuutosta. On tietysti mahdollista, että muut näkevät tämän implisiittisesti olevan mukana teemoissaan, mutta en ole täysin vakuuttunut.

Vastasin kyllä väitteseen: ”Tampereen kunnallisveroa on korotettava”. Jäin kysymyksen vastaajissa varmasti vähemmistöön vastauksellani. Lähinnä yritin viestiä sitä, että olen valmis veronkorotuksiin, jos kaupungin peruspalveluita ei saada tuotettua säällisesti. En sinällään näe juuri nyt veronkorotuspaineita, mutta eihän tuosta nykyisestä talouden myllerryksestä tiedä, mitä tapahtuu vaikkapa huomenna.

Olin myös pikaratikan ja Kekkosentien tunnelin puolella. Ensimmäinen vie Tampereen joukkoliikenteen raiteille ja vähentää näin takulla päästöjä. Nopeampi yhteys Hervannasta ja Vuoreksesta keskustaan on erittäin viisas pitkän aikavälin investointi. Kekkosentien tunneli on mielestäni tärkeä siksi, että se antaa mahdollisuuden tiivistää yhteiskuntarakennetta ja vapauttaahan tunneli yhden hienoimmista Tampereen rannoista.

Paikalla ollut kokoomuslainen herätti kysymyksen siitä, ovatko muut kokoomuslaiset yhtä suurudenhulluja maanpinnan alla tapahtuvan rakentamisen suhteen. Ajatus kuulosti lyhyesti siltä, että kaupungin keskustaan pitäisi päästä ajamaan suoraan Kekkosentieltä. Vastustan ajatusta. Kaupungin keskustaan suuntautuva liikenne pitäisi siirtää yksityisautoista juniin, busseihin ja ratikoihin.

Myöskin SDP:n puolelta tuli kummallista ja jäsentymätöntä vastaanhangoittelua pormestarin suoraa kansanvaalia vastaan. Itse olen varma, että kansa osaa tehdä valinnan aivan yhtä hyvin kuin valtuusto.

Oli valtava sääli, ettei kahta viimeistä asiaa saatu avattua kunnolla. Ehkä joskus vaalien jälkeen…

(1) Väistämättä tulee mieleen, onko kaupungin ylimmän johdon kanssa sovittu ”valtaus” todella radikaaleinta, mihin me nuoret pystymme.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Kaupungintalon "valtaus"”

 1. Ei liity tähän talonvaltaukseen mutta osaatko sanoa miks moni vihreä väittää että kaikki tiedemiehet on samaa mieltä ilmastonmuutoksen alkuperistä kun on esim tämmönenkin uutinen olemassa:

  http://www.worldnetdaily.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=64734

  More than 31,000 scientists across the U.S. – including more than 9,000 Ph.D.s in fields such as atmospheric science, climatology, Earth science, environment and dozens of other specialties – have signed a petition rejecting ”global warming,” the assumption that the human production of greenhouse gases is damaging Earth’s climate.

  kiitoksia vaan vastauksista…….

 2. http://tuukkasimonen.blogspot.com/2008/05/ilmastomyytti-19-000-tutkijaa-kiist.html

  Tiedemaailman konsensus on minusta aika todellinen ilmiö. Ainakin täysin riittävissä määrin päättäviin toimiin. En yhtään epäile, etteikö tiedemaailman hörhöpuolilta löytyisi ihmisiä, jotka epäilevät ihan kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää. Löytyyhän sieltä kreationistejakin, vaikka kreationismi on ihan puhdasta uskonnollista höpinää.

  Auktoriteettiin vedoten (tiedän argumentin hiukan epäilyttäväksi, mutta usein tämä on oikotienä ihan okei) voisi väittää, että suurimpien tiedelehtien toimituskunnat ovat varmaan aika hyviä arvioimaan tiedemaailman konsensusta. Nämä lehdet (Nature, Science…) pitävät ihmisen aiheuttamaa ilmastonmuutosta täysin todistettuna juttuna. Sekin riittäisi jo yksin minulle.

Kommentointi on suljettu.