"Ei me oikeasti voitu tehdä muuta"

Osallistuin Pirkaanmaan vihreiden piiripäiville eilen. Tilaisuus oli varsin onnistunut ja puhujat mielenkiintoisia.

Yksi asia tuli minulle selväksi: kaavoitus on saatava kunnilta pois vähintäänkin suuremmissa projekteissa. Esimerkkinä toimikoon Lempäälän Ideapark: Vihreätkin toimijat Lempäälässä olivat kovasti sitä mieltä, että eihän sitä hirviömäistä kompleksia voinut olla ottamatta, kun se tuo paljon työpaikkoja paikkakunnalle. Viis siitä, että se oli valtava askel taaksepäin koko Tampereen alueen liikenteen kehitykselle ja sitä kautta ilmastonmuutoksen torjumiselle tällä seudulla.

Tosin sanottava, että Ideaparkin toiminnan luulisi vaikeutuvan aika paljon jos ja kun bensiinin hinta nousee tulevaisuudessa. Ajatelkaapa jos euron ja dollarin kurssi olisi pysynyt 2006 vuoden ohituksen jälkeen yhtenä. Barreli öljyä maksaisi noin 110 euroa nykyisen 70 euron sijaan. Jos se olisi 110 euroa, olisi bensankin hinta vähän pakolla melko lähellä kahta euroa litraa kohti. Kestäisikö Ideapark sen?

Sinällään en koe tarpeelliseksi haukkua Ideaparkkia mistään riistokulutukseen innostamisesta, mutta tämmöiset hankkeet pitäisi oikeasti kaavoittaa paikkoihin, joihin ihmiset pääsevät helposti ilman henkilöautoa ja mieluiten junalla.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail