Järjestäytyneestä rikollisuudesta

HS: Oikeusministeriö lupailee lisää keinoja rikollisuuden kitkemiseksi itäliikenteestä. Onkin todella aika. Jotenkin taas eilen asiasta lukiessani tuli todella surullinen olo. Näinkö helposti meidänkin yhteiskuntamme on polvillaan järjestäytyneen rikollisuuden edessä? Ehkä jotenkin vaikuttaa Giovanni Falconen kirjoittama kirja Mafiasta, jonka luin joskus nuorempana. Se epäoikeudenmukaisuus, minkä yhteiskunnan enemmän tai vähemmän hyväksymästä rikollisuudesta aiheutuu, herättää minussa jotenkin todella syvää järkytystä.

Koin tuollaisen hetkellisen järkytyksen, kun avasin joku viikko sitten television ja siellä oli virkamies sisäministeriöstä, joka sanoi asiansa kovin suoraan: tuplakuittikaupalle ei ole tehty mitään, koska niin monet merkittävät tahot yhteiskunnassamme hyötyvät nykytilasta.

Se järkytti. Jopa niin paljon, etten tajunnut ottaa ohjelman nimeä ylös. Jos joku sattuu tuon muistamaan, olisin tosi kiitollinen kaikista vihjeistä. YLE:n Areenasta tuntuu olevan vaikea löytää mitään vanhempaa, kun etsintätyökalut ovat niin huonoja. Mikähän taho hyötyy siitä, että Areena ei käytä kunnollisia standardeja ja on vaikeasti etsittävissä?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail