Pari jo ajateltua ajatusta ja yksi hyvä linkki

Surowieckin kirjoittaa hyvin mielenkiintoisesti immateriaalioikeuksien ja kaupan yhteydestä New Yorkerin puolella. Miehen muutkin kirjoitukset ovat muuten hyvää luettavaa. Taloustiedettä ei taatusti popularisoida tarpeeksi.

Itse olen nauttinut Dubnerin ja Levittin Freakonomicsista sekä Harfordin the Undercover Economististista. Ihan mielenkiintoinen genre. Kriittinen ajattelu on toki suotavaa, mutta toki samaa kriittistä ajattelua pitää yrittää käyttää myös omien ajatusten kanssa. Suurimpia ongelmia maailmassa on muuten se, ettei (erityisesti) poliitikko saa olla väärässä. Maailman pitäisi arvostaa ihmistä, joka kykenee tutkimaan ajatuksiin uudestaan uuden tiedon varassa ja jopa myöntämään olleensa väärässä. Revisionismi kunniaan siis!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail