We shall fight on the beaches

Melkoisen tehoton viikko takana pian. Muutama vihreilykokous ja vähän seminaarityön kirjoittelua. Vähän päämäärätön olo ollut tässä viikon tai pari. Pitäisi ottaa käyttöön tarkemmat päivärutiinit.

Churchillin kuuluisa puhe kuulostaa muuten hemmetin hienolta. Tätä halpaa maan puolustushengen nostatusta (1) kuunnellessa mieleen, etten ole kuullut hyvää puhetta pitkään aikaan tai en oikeastaan mitään suuresti sydämeeni pureutunut ehkä ikinä. Johtuukohan tämä vain siitä, että tiedän aika hyvin ennen puhetta, mitä puhuja aikoo sanoa? Vai eikö puheita nykyään vain pidetä tarpeeksi?

Itse olen tosin jättänyt puhumisen myös aika vähälle. Tuskin VINO:n liittarin lisäksi löytyykään paikkaa, jossa tarpeellinen määrä ihmisiä minua kuuntelisikaan. Liittarissakaan ei huvittanut puhua. Toisaalta tuntuu, että tuskinpa kukaan tämän päivän Suomessa oikeasti arvostaisikaan Churchillin tapaan suunniteltua ja harjoiteltua puhetta. Tuntuisi lähinnä epäaidolta.

1) Hinta Suomessa tänä vuonna: 33 miljoonaa ja 149 henkilötyövuotta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail