Hallituksesta

Hallitusohjelma on tullut selattua ja täytyy sanoa, että olen voittopuoleisesti iloinen siitä, että vihreät päättivät hallitukseen lähteä. Ohjelmassa on paljon tyhmää (ruuan alv… grrgrrgrrr) ja ulkoministeri on Ilkka Kanerva, mutta toisaalta ympäristöverojen kiristäminen on sentään hyvä juttu. Tuulivoimaa olisi tietysti pitänyt saada enemmän esiin. Toisaalta tuuliatlas on jo oikeasti iso satsaus ja hyvin tarpeellinen silläkin alalla. Ennen kaikkea ohjelma olisi paljon huonompi ilman vihreiden panosta.

Asetelma vaatii kyllä aika paljon totuttelua. On myös aika sääli, ettei saatu Hautalasta ministeriä. Cronbergin tilalle en häntä olisi kuitenkaan tahtonut. Brax taas on selkeästi oikeusministeriksi selvästi sopivin vihreä. Hänen paikkansa siis ratkesi jo aikaisemmin, kun kyseinen salkku tuli vihreille.

Ajatukseni koko asian ympärillä ovat vähän sekavia ja en saa niistä tolkkua juuri tätä kirjoitusta enempää. Muutama päivä sulattelua ja tiukan keskustelun seuraamista varmaan selventää asioita.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail