764!

Että sellaiset vaalit. Muutamia havaintoja näin vaalivalvojaisten jälkitilan keskeltä. Palaan varmaan asiaan jossain vaiheessa.

Negatiivista

– Cronbergin olisi pitänyt mennä läpi. Pohjois-Karjalassa 11,7% vihreiden kannatus. Se on niin mieletön tulos, että paikan olisi pitänyt tulla. Piirien yhdistely on tarpeen.

-Pirkanmaalla olisi niin toivonut, että vaikka Aarnio olisi mennyt toisena läpi. Paikan häviäminen Veltto Virtaselle on kyllä niin helvetin väärin.

– Joonas Lepistö ei mennyt läpi. Vaikka en erikoisen ihastunut häneen ole, olisi ollut jännittävä nähdä, miten hän olisi toiminut eduskunnassa. Jos olisin halunnut eduskuntaan pakansekoittajan, olisin mieluummin ottanut Joonaksen kuin Velton. Joonaksen kannattajien kannattaa nyt miettiä, kelle se ääni oikeasti meni.

– Nuoret pärjäsivät yleisesti aika huonosti. Saa nähdä, tuleeko tästä eläkeläisten diktatuuri.

– Vihreät eivät vielä päihittäneet vasemmistoliittoa. Vassareilla on edessä erittäin vaikeat ajat. Oppositiossa äänet siirtynevät lähinnä demareille, puheenjohtajaa on ehkä vaihdettava ja kannattajia alkaa poistua kommunistien taivaaseen kiihtyvällä tahdilla. Jos Arhinmäestä ei tule puheenjohtajaa, koko puolueen tulevaisuus on mielestäni vaarassa.

– Tiuran äänimäärä on hyvä osoitus siitä, miten heppoisilla ajatuksilla voi päästä eduskuntaan.

Positiivista

-Riku sai ihan hiton hyvin ääniä. Rikun kampanjaan voi olla täysin tyytyväinen ja humanisti-stuntti tuntuu nyt hyvältä. Äänistä yli puolet tuli Tampereelta. Löydettiin paikkoja, jossa ei oltu täysin Tynkkysen varjossa. Minusta se on suuri saavutus, koska Tynkkynen on niin mahtava edustaja.

-Yksi vihreiden kolmesta vaaliliitosta sattui toimimaan hyvin. Heli Järvinen meni Etelä-Savosta läpi.

-Ville Niinistön läpimeno on taatusti puolueelle hyvä juttu.

-Itse en jaksa yhtään murehtia demareiden vaalitappiota. Se puolue joutuu nyt katsomaan peiliin ja uskon, että siirtyminen vasemmalle on täysin pakollista. Vaikea kuvitella, miten porvarihallitus voisi tehdä oikeistolaisempaa politiikkaa kuin tämä nykyinen. Neljän vuoden kuluttua meillä voi ehkä olla hyvä SDP.

-Kampanjaa oli hiton hauska tehdä. Puolueen sisällä on ollut kovin vähän kitkaa ainakaan näin vaalityössä. Oppi tuntemaan ihan hiton hienoja tyyppejä. Kaikkiaan tämä vaaliaika oli hiton hauskaa!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail