Juoksentelua

Vaalit ovat ilmeisesti ihan oikeasti tulossa. Rikun kampanja sujuu minusta aika asiallisesti. Ehkä vähän yllättäen Riku on pärjännyt aika hyvin IRC-gallerian varjovaaleissa, mikä luo minusta aika paljon uskoa siihen, että oikeissakin vaaleissa voi tapahtua kaikenlaista.

Itse olen nyt ottanut tämän viikon projektiksi vaatimattomasti elämäni palauttamisen paremmille raiteille. Esimerkiksi lenkkeily on jäänyt vähän vähemmälle tässä. Nyt kun sääkin on vähän lempeämpi ei juoksentelu tuntunut yhtään pahalta.

Viime viikolla kiersin katsomassa perustulokeskustelun Tampereen yliopistolla ja TTY:n vaalipaneelit.

Perustulokeskustelusta opin, että Vasemmistoliiton malli on sekava, kun ei esittelijäkään pysty nimeämään malliin aika hiton oleellisesti kuuluvia ominaisuuksia. Panelistina ollut Niina Kiviaho ei kyennyt vastaamaan kysymykseen siitä, miten paljon Vasemmistoliiton mallissa saisi tehdä töitä niin, etteivät tue lähde alta. Tuntuu aika kummalliselta, että tähän ilmeisimpään tuloloukkuun ei oltaisi kiinnitetty juuri huomiota. En oikein jaksa uskoa, että syy on Kiviahon vaan sekavan mallin, joka on vain nykymallin paikkailua purukumilla.

Paneelissa myös sivuutettiin kaiketi kohteliaisuussyistä se, että vasemmistoliiton mallissa opiskelijat saavat muita ryhmiä vähemmän rahaa. Minusta se on erikoista ja pitää nostaa esiin. On puolueen sisäinen asia, ettei opiskelijan ääni kuulu. Jos kuitenkin annetaan tämänkaltaisia malleja keskustelunavaukseksi, ei muiden tarvitse olla kohteliaita.

TTY:n vaalipaneeleiden anti oli ehkä vähän vähäisempää. Ehdokkaat puhuivat ihan mitä sattui puolueen linjasta riippumatta. Minua kyllä häiritsee, että demari haukkuu ydinvoiman ja keskustalainen ei kannata lukukausimaksuja ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille. Kummassakin asiassa olen tietysti näiden yksittäisten ehdokkaiden kanssa ihan samoilla linjoilla, mutta jotenkin tulee surullinen olo miettiessä, että nyt joku huonosti informoitu äänestäjä voi lähteä äänestämään demareita, kun ne on ydinvoimaa vastaan. Paneelien perusteella voi sanoa, että vihreät ovat aika sitoutuneita puolueen ajatuksiin eikä tuollaista sooloilua tarvitse harrastaa.

Vähän tässä samassa teemassa näin Helsingissä elokuvissa mainoksen, jossa kiroiltiin mm. opiskelija-arjen kurjuutta. Mainos loppui lauseeseen: ”Olisiko aika vaihtaa päättäjiä?”. Tämän jälkeen ilmeistyi mainostettavan hepun nimi ja puolue: Keskusta.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Juoksentelua”

  1. ”Vähän tässä samassa teemassa näin Helsingissä elokuvissa mainoksen, jossa kiroiltiin mm. opiskelija-arjen kurjuutta. Mainos loppui lauseeseen: ”Olisiko aika vaihtaa päättäjiä?”. Tämän jälkeen ilmeistyi mainostettavan hepun nimi ja puolue: Keskusta.”

    Hehe… Itkeäkö vaiko nauraa? Mitenkähän tämän taas kauniisti sanoisi… Eipä ole keskustallakaan mitään häpyä mainostamisessa. Tuo jos jokin ei ollut faktisesti totta.

  2. Ikävä juttu ettei jäänyt ehdokkaan nimi mieleen, kun en tunne pääkaupunkiseudun ehdokkaita juurikaan etukäteen.

Kommentointi on suljettu.