Kokoomus…

Juuri eilen ehdin kehua keskusteluissa Kokoomusta siitä, etteivät ole luisuneet bensapopulismiin. Tänään uutiset kertovat, että Kokoomus haluaisi kikkailulla vähentää bensaveroa. Ihan suoraan polttoaineveroon ei olisi tarkoitus puuttua, mutta hyvin lähellä tullaan. Eipä kiinnosta markkinatalous tai tervejärkikään enää, kun on paljon löysiä ääniä liikkeellä.

Jos hallitus lähtee joihinkin lieventäviin toimenpiteisiin, on viesti aivan selvä: Älkää nyt vaan mitään bensanpolttoa vähentäkö, koska valtio kyllä joustaa teidän puolesta, ettei tarvitse millään tehokkuudella kilpailla.

Jos pelkkää perustuloa ajattelee, tässä voisi olla mahdollisuus. Nimittäin jos puhuttaisiin jostain ”polttoaineveron palautuksesta” olisi varmaan mahdollista saada joku pieni muutaman sadan euron kiinteä summa kaikille. No tuskinpa sentään kuitenkaan: helpompihan sitä bensaveroa vaan on laskea. Ehkä sitten kun vero on nollissa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

One thought on “Kokoomus…”

  1. Sehän uhkaa suorastaan kansallista kilpailukykyämme kun Venäjällä bensavero on vain murto-osa siitä mitä täällä.

Kommentointi on suljettu.