Demarit…

Tämän päivän (23.7.2006) Helisingin Sanomien mukaan Heinäluoman mielestä öljynhinta on uhka Suomen taloudelle. Liikennehankkeisiin saattaa kuitenkin löytyä rahaa. Olisin valmis (1) lyömään paljon vetoa, että nämä hankkeet eivät liity rautateihin. Järkyttävä huomata, miten näiden asioiden kesken ei huomata mitään ristiriitaa. Sen sijaan että otettaisiin edes pieniä askeleita kohti öljyriippuvuuden purkamista, rakennetaan vielä vähän lisää autoteitä. Bensaa palaa ja ei yhtään auta, että siitä joku pieni murto-osa olisi biopohjaista. Ei muuten ole ollenkaan selvää, ovatko nuo biopolttoaineet edes energian nettotuottajia. Nykyisen kaltaista autoilukulttuuria ei voida säilyttää nykypäivän teknologialla.

(1) 25.7.2006 Lisätty puuttunut sana ”valmis”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

3 thoughts on “Demarit…”

  1. Niin, ja Kokoomus patistelee hallitusta hyvittämään korkeaa bensan hintaa verovähennyksin.

    Aivan kuin niiltä alkaisi usko loppua vapaan markkinatalouden hinnansääntelykeinoihin.

  2. Ehdinkin jo kehua kokoomusta eilen juurikin siitä, etteivät bensapopulismiin ole lähteneet.

    Tästä oppineena keskityn vaan haukkumiseen.

  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

Kommentointi on suljettu.