Ja yksi jäi

Edellisen artikkelin innoittamana totesin, että sinällään hyvistä ”teeseistäni” (lainausmerkit voi kuvitella tästä eteenpäin) puuttui yksi: sananvapaus. Muotoilin sen nyt sitten näin:

5. Sananvapaudesta ei tule tinkiä fasismin, rasismin, terrorismin, typeryyden tai muidenkaan syiden vuoksi.

Jotta yhteiskunnan epäkohdat tulevat esiin, on jonkin asteinen sananvapaus välttämätöntä. Tämän uskoisin olevan itsestään selvää. Hankalemmille vesille pääsemme vasta, kun alamme puhumaan vaikkapa uusnatseista. Mielestäni on selvää, että ihmisellä tulee olla oikeus sanoa mitä suurimpia törkeyksiä.

Täysin ilman mitään rajoituksia olisi jokaisella gangsterilla mahdollisuus uhkailla väkivallalla tai jokainen ilkiö voisi aiheuttaa paniikin huutamalla tulipaloa teatterissa. Sananvapauteni ei siis kata näitä. Sananvapaus on sitä, että voi kritisoida kaikilla käytössä olevilla välineillä kaikkia valtion ihmisiä ilman pelkoa seuraamuksista.

En ole ihan tyytäväinen teesiin, mutta se kelvatkoon toistaiseksi. Kokosin teesit vielä nopeasti kyhätylle verkkosivulle, jotta ne löytyisivät keskitetysti jostain. Linkki löytyy oikeasta sivupalkista.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail