Tähän on tultu

Helsingin Sanomien verkkosivu kertoo, että Vapaa-ajattelijoita epäillään jumalanpilkasta. Ongelmaa aiheuttaneet kuvat löytyvä Vapaa-ajattelijoiden verkkosivulta. Kuvat ovat kömpelöitä ja muistuttavat vähän Tanskan kohua herättäneitä sarjakuvia sekä Chick publicationsin ”trackejä”. Mielestäni ainoa hieman oivaltava kuva näyttää ihmisiä ristin taakan alla. Muut pilakuvat ovat pelkkää osoittelevaa ateistihengen pönkitystä.

Mielestäni tämä on osoitus siitä, mitä tapahtuu, kun aletaan rajoittamaan sananvapautta. Ensin ei saanut piirtää Muhammedista sarjakuvia, ja nyt ei saa halventaa Kristusta. Mielestäni sananvapauteen kuuluu oleellisesti oikeus käyttää huumoria väittelyssä ilman pelkoa tulevista oikeusprosesseista. Miksi meillä ylipäätään on lainsäädönnössä vieläkin kielto jumalanpilkalle? Miksei eetterinpilkka löydy lainsäädännöstämme?

Kuvien voi nähdä onnistuneen: Ne on tehty selvästi ilman suurempia panostuksia tai lahjoja, ja silti niistä puhutaan ainakin muutama kesäpäivä. Jos joku ateisti kaipaa omalle ajattelulleen pönkitystä, on Richard Dawkinsin dokumentti Root of All Evil? paljon älykkäämpi ja hauskempi kuin nämä kuvat. Dokumenttia ei tietenkään laillisesti Suomesta saa, mutta onneksi on aina olemassa The Pirate Bay. Saapa nähdä uskaltaako YLE ostaa kyseisen ohjelman. Se on nimittäin erittäin hyvä puheenvuoro tärkestä asiasta ja rehellisen puolueellinen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail